Когато се появят паласки на гръба

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ
В периода на хормонално пренастройване на орга­низма, настъпващо след 40 години, обмяната на ве­ществата се забавя, а тлъстините започват да загро­зяват най-различни участъци от тялото, в това число и гърба. За да ликвидирате гънките, наречени с ужасното име паласки, трябва да разчитате на обвивания, на масажи и редовни занимания със спорт.

Един-два пъти седмично правете влажно обвиване, чиято цел е да стопи подкожните ви мазнини.

  • Покрийте леглото си по дължина с някакво въл­нено одеяло, потопете чист чаршаф във вода с температура 30° С, изстискайте го, докато не ос­тане и капчица влага в него, после го постелете върху одеялото на разстояние 3 – 5 см от горния му край. Пригладете чаршафа с ръка – по по­върхността му не бива да има дори една гънка, и се увийте в него от коленете до подмишни­ците. Отгоре метнете вълненото одеяло, а над него – завивката, с която спите.
  • След всеки 2-3 подобни сеанса понижавай­те с половин градус температурата на вода­та, докато постепенно достигне 20° С. В на­чалото ще ви е студено, но след 10-15 ми­нути кръвта ще нахлуе в подкожните кръво­носни съдове и ще ви стане топло като в сауна – ефектът е същият. Постепенно удължавайте времетраенето на процеду­рата, започвайки с 30 минути и стигайки до час и половина. Накрая задължително вземайте топъл душ, пийте зелен чай и си почивайте в легнало положение.

Не забравяйте и самомасажа:

  • Седнете на пода, кръстосайте кра­ка, хванете с ръце ходилата си и се залюлейте напред-назад по гръб. 2 – 3 минути.
  • Застанете на колене, наклонете се леко напред и изнесете ръце зад гърба си. Стиснете ги в юмруци и с кокалчетата на пръстите започне­те да потупвате енергично зоните, разположени от двете страни на гръбначния ви стълб.
  • Посоката на дей­ствие е от кръс­та нагоре.

 

 

 

Сложете край на наднорменото тегло

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар