Когато излишните килограми си личат и на лицето

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ
Съгласете се, че двойната бра­дичка, която може да се появи на абсолютно всяка възраст, не разкрасява никого. Дължи се най-вече на излишните килограми, но може да бъде и следствие на генетично предразположение, на индивидуални особености на организма и на хормоналните бури, протичащи в него. Какво да се прави?

 

1. Един-два пъти дневно прокарвайте увита в марля бучка лед от настойка на лайка по контура на лицето си. Студът има лифтинг ефект, снема отоците (това негово действие се засилва от растител­ните съставки), активизира енергийните процеси в клетките, в това число и изгаря­нето на мазнините, тонизира тъканите. Все пак имайте предвид предупреждението на дерматолозите, свързано с употребата на лед с цел освежаване – Съветът на професионалистите

2. Парната баня ще ви помогне да сто­пите част от подкожните си мазнини, но още по-важно е това, че ще изкара на повърхността застоялите се в тъканите ви теч­ности, заради които лицето изглежда подпухна­ло. Правете процедурата веднъж седмично, без да забравяте, че тя е противопоказна на жени с разширени капиляри.

  • Залейте с литър вряла вода 2 супени лъжици смес от равни части копър и цветове и листа на подбел. Сложете хавлиена кърпа върху главата си и стойте надвесена над парата в продължение на 15-20 минути.

3. Заложете на контрастните процедури – прек­расна „гимнастика“ за разположените непос­редствено под кожата кръвоносни съдове.

  • След ставане от сън плискайте 20 – 30 пъти лицето си с гореща вода (42 – 45° С), после също толкова пъти с хладка (20° С).

Правете и аеробика за шийните мускули, от ко­ито зависят контурите на лицето:

  1. Леко издайте устни, притискайки ъгълчета­та им към зъбите си. Свийте ги в „тръбичка“, след което ги извийте по 3 пъти наляво и 3 пъ­ти надясно.
  2. Подсвирквайте, като притискате ъгълчета­та на устните си към зъбите. После издуйте бузи.

 

 

Ефикасни ли са хапчетата за отслабване?

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар