Мисия плоско коремче

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ
Коя от нас не иска да събере погледите на плажа със стегнат и плосък корем? Как да го постигнеш ли? Хм, лесно!

За да можеш ефективно да преобра­зиш релефа на коремната си зона е нужно да се запознаеш с причините, които карат организма ти да скла­дира тлъстинки точно там. Освен преяждането с калорични и мазни храни, виновник за липсата на талия е и хормонът кортизол, който се отделя когато си под голям стрес. Така че е важно не само да похапваш здравословни храни и да се раздвижваш, а и да не се впрягаш за най-малките неща. След като вече знаеш колко е важно да си спокойна и да не се дразниш за дреболии, ти предлагаме и няколко изпитани хранителни правила и упражнения, които ще ти помогнат да постигнеш заветната си цел – да изваеш плоско коремче.

БЕЗ JUNK FOOD

Като начало се опитай да ограничиш вредните храни (бързи закуски, чипсове, бургери, картофки и т.н.), които освен че са доста мазнички, съдържат и един, куп „празни“ калории, които не носят нищо на организма ти. Добре е да намалиш и при­ема на йодирана сол, която кара тялото ти да задържа излишни течности, в резултат на което може да се сдобиеш с подути кра­ка и усещане, че си качила няколко килца.

ЯЖ БАВНО И ДЪВЧИ

Освен това се старай да ядеш бавно и да дъвчеш добре храната си – така няма опасност да погълнеш повече, отколкото ти е нужно, за да се заситиш и няма да затрудниш работата на стомаха си. А това, че диетичните и нискомаслените продукти в действителност изобщо не са такива, и сама си го знаеш.

ХРАНА НА МАЛКИ ПОРЦИИ

Диетолозите отдавна са категорични, че за да имаш плоско коремче, е нужно да хапваш по-често и по малко, като опти­малният вариант е да имаш 5 приема на храна дневно. Предлагаме ти едно пример но меню, което без усилия ще можеш да спазваш не само на работното си място, а и по време на отпуската си:

ЗАКУСКА:

Вариант 1: Кисело мляко, пълнозърнеста филийка със сладко

Вариант 2: Неподсладен корнфлейкс с мляко, плод

Втора закуска: зърнено блокче или плод

ОБЯД:

Вариант 1: Свежа салата, печено или варено месо (за предпочитане нетлъсто), сирене, плод

Вариант 2: Зеленчуци (задушени или на пара), пе­чен картоф, риба на скара, плод

Вариант 3: Пълнозърнеста паста с пресни домати, грейпфрут

Следобедна закуска: Кисело мляко или плод

ВЕЧЕРЯ:

Вариант 1: Риба (печена на скара), купичка салата, плод

Вариант 2: Омлет със зеленчуци, плод

Вариант 3: Зеленчуко­ва супа, пълнозърнеста филийка хляб, плод

РАЗДВИЖИ СЕ!

За да се увенчаят с успех усилията ти е необходимо и малко физическо натоварване. Специално за теб подбрахме най-ефективните упражнения, които ще стегнат и оформят коремчето ти за нула време.

Упражнение 1: Легни на пода с изпъната крака. Сложи ръцете си на тила, свий краката в коленете и задръж в тази позиция, докато усетиш напрежение в кортемните мускули. Направи 15-20 повторения.

Упражнение 2: Легни на пода с изпънати крака и сложи ръцете си на тила. Повдигни едновременно торса и краката, свити в коленете, след което изпъни крака във въздуха под ъгъл 45 градуса от пода и ги свали бавно. Повтори 10-15 пъти.

Упражнение 3: Както лежиш на пода изпъни ръце до тялото си. Повдигни краката си колкото можеш по-високо, без да ги свиваш в коленете. Направете 15-20 повторения.

 

 

 

 

 

Перфектна форма и забавление по време на отпуската

 

 
Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар