Лобелия е цвете, с което можете да разкрасите градината си или балкона. Вижте как!

С невероятните си небесносини, бели или кралско червени цветове, преливащи от саксиите и сандъчетата на прозореца, лобелията е идеалното цвете за отглеждане във висяща кошница.

Лобелия в синьо и бяло

Лобелия в синьо и бяло

Макар да е едногодишно растение, което живее само един сезон, каскадите от цветове ще ви подтикнат да я засаждате година след година. Има множество разновидности, но само някои от тях са популярни градински видове – Lobelia inflata, L. cardinalis и L. erinus. Освен в саксия, можете да засадите лобелията директно в градината – почвопокривна, тя е подходяща за цветните бордюри, около пътеките в двора или за очертаване на водното огледало.

Лобелия

Лобелия

Лобелията обича прохладата и твърде горещите летни дни могат да попречат на обилния цъфтеж. Засейте семената в контейнер в края на зимата, а после пресадете младите растения в сандъчетата навън, около седмица-две преди последния студ да отмине. Поставете сандъчетата на слънчево място или там, където следобед се пада шарена сянка.

Лобелия в синьо

Лобелия в синьо


Лобелията обича богатата на органични вещества почва. Пензирайте връхчетата на младите растения, за да стимулирате разклоняването им, както и обилния цъфтеж. Поддържайте почвата умерено влажна, като поливате цветята редовно. Добавяйте течен тор за цветя веднъж месечно към водата за поливане. С тези грижи лобелията ще цъфти чак до падането на първия студ.

 

Това е флокс – цвете пламък!

Годеция е непретенциозно цвете с красиви багри

Едно цвете, което е истинско вълшебство!

7 интересни факти за цветето, което е символ на родените през май

Украсете балкона си или градината с циганче!

Тази цветна феерия е за вас, приятели! Много изящество събрано в снимки!

 

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар