Почистване на килима с пяна за бръснене и 6 трика, за които не сте се сетили

Понякога неща, които на пръв поглед са напълно абсурдни, могат да помогнат за справяне с петна по килима, почистване на тоалетната чиния или съживяване на увехнали цветя

Домакинските задължения са страшно много. Дори и да ги извършвате със завидна редовност, не намаляват – пране, чистене, готвене и всичко в кръг. Има обаче неща, които отнемат повече време от обикновено.

Например, почистили сте с прахосмукачка килима, но петната по него не са изчезнали. Какво да правите в такъв случай? Точно така, трябва да премахнете досадните петна. И ако нито едно средство не помага, човек просто се отказва. Но има изход. Нужна е само малко изобретателност.

Таблетка за миене на съдове вместо препарат

За какво обикновено се използват тези таблетки? Всичко е очевидно – за да почистите съдовете от мръсотия и да омекотите водата, в която се случва всичко това. Можете обаче да ги използвате по различен начин. Например, като ги сложете в тоалетна чиния.

Таблетките за съдомиялни ще ви помогнат да се отървете от кафявите и жълти наслагвания в нея. За да направите това, можете да поставите таблетката там за една нощ или просто да я начупите и да пуснете. Не забравяйте да носите ръкавици, преди да направите това.

Сапун вместо освежител за въздух

Ако ви е омръзнала неприятната миризма в тоалетната, в никакъв случай не можете да се отървете от нея само с помощта на освежители. Има по-приятен изход. Достатъчно е да поставите парче сапун в малка мрежа и да го фиксирате под ръба. Тогава след всяко пускане на водата в тоалетната ще има приятна миризма.

И още един лайфхак. Някои домакини сипват малко омекотител директно в тоалетната чиния. Пени се добре и мирише страхотно.

И още малко за тоалетната. Ако имате запушена тоалетна и всякакви химикали не могат да помогнат, може да опитате по-радикален метод. За да направите това, плътно я покрийте със стреч фолио, така че да не остават празнини. След това пуснете водата. Когато водата започне да се покачва, просто трябва да натиснете фолиото с ръце. Така се образува гигантски вакуум.

Лак за нокти против петна

Когато поставим метални бутилки, кутии и други съдове върху мивката, те могат да оставят ръждиви петна. За да предотвратите това, може просто да покриете дъното на бутилките с обикновен лак за нокти. Така металът ще стане възможно най-устойчив на влага.

Пластмасова бутилка за прах за пране

Отваряме опаковка с прах за пране и от там всичко се изсипва отстрани. И ако не сте отворили пакета успешно, има вероятност голяма част да падне на пода.

За да предотвратите това, можете да отрежете горната част на използваната пластмасова бутилка и да я поставите в разреза на опаковката с прах. Може да залепите с обикновено лепило и така по-лесно ще „сипвате“ праха.

Лак за коса – за да не увехнат цветята

Много е тъжно, когато ни подарят цветя, а те увяхват толкова бързо, че дори нямаме време да им се порадваме. Някои жени твърдят, че букет с цветя може да се напръска с лак за коса – тогава той ще издържи многократно по-дълго.

Пяна за бръснене за петна по килими

Не е нужно да използвате адска смес от сода за хляб и други съставки, за да се отървете от петната по килима. Експертите по почистване съветват да нанесете пяна за бръснене върху повърхността, да оставите за известно време и след това да отстраните с парцал. Така петната просто ще изчезнат.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар