Годеция е непретенциозно цвете с красиви багри

Добре е човек си дава ясна сметка доколко е съгласен да дели свободното си време с цветята и с това да съобрази избора им.

Годеция

Годеция

Годецията е отлична за начинаещи градинари. Едногодишното цвете обаче е достатъчно впечатляващо въпреки липсата на претенции.

godeciya_7

godeciya1

godeciya3

Кръстено е на виден ботаник – швейцареца Годе.  Растението има произход Америка, среща се и на север, и на юг. На пръв поглед може да помислите, че е азалия, защото много си приличат цветовете им.

godeciya6

Има двадесетина вида, но най-често се среща годеция грандифлора. На височина достига до 50-60 см, но има и по-ниски сортове, подходящи за балкони. Цветовете са прости или кичести. Обагрени са с различни тонове на кремаво, розово, лилаво и червено.

godeciya8

Както виждате на снимките, годецията има силно разклонени стебла и много гъсти цветове.

godetsiya-4Растението обича светлина. Най-добре е да го засадите на огряно от слънце място.Почвата, на която вирее не трябва да е варовита, нито много твърда, също като на азалията. Трябва да се поддържа влажна, но не много мокра, за да не загният корените. Това се отнася за всички растения, така че опитните цветари и градинари го знаят.

godeciya9

Кореновата му система е слаба, затова трудно понася пресаждане. Ако не сте засели семена през пролетта, пренесете разсада с цялата му почва. Трябва да се полива редовно – не понася засушаване. Препоръчително е да се подхранва с течни торове за цъфтящи цветя на всеки 10 дни. Ще стимулирате образуването на повече пъпки с редовно отстраняване на повехналите цветове.

Източници и снимки: gardenhobbies.com, gardenshop.pro, grassia.ru

Това са 12-те най-красиви цветя на света!

Как да си направите венец от билки и цветя?

Вижте тези снимки на цветя, които приличат на нещо съвсем друго!

Когато подарявате цветя, трябва да знаете какво означават

Направете тази любовна отвара и ще видите чудото!

Едно цвете, което е истинско вълшебство!

 

 

 

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар