Превърнете стената във фитнес уред

Tренировка за цялото тяло, с помощта на стена, лесно може да се превърне в рутина у дома, в офиса или дори когато сте на път

Всичко, от което се нуждаете, е стена, постелка за тренировка или кърпа и 10-15 минути свободно време.

Доказано е, че по-кратките тренировки с висока интензивност, изгарят повече мазнини и повишават нивата на издръжливост. Така че, за да получите пълните предимства на кардио тренировката, изпълнявайте упражненията с малка почивка между тях. В края си поемете бързо въздух за 30 секунди и повторете четирите упражнения. Само за 10 минути тази тренировка на стена ще извае глутеусите, бедрата, корема, раменете и ръцете ви, като същевременно ще ускори пулса, за да ви даде бърз кардио взрив. Ако имате допълнително време и искате да увеличите нивото, повторете описаните по-долу 4 упражния до 5 пъти.

Нямате оправдание да не спортувате. Не е нужно да отделите време да отидете в залата, у дома може много активно да тренирате. Даже ще имате неочаквани помощници – например стената.

Превърнете стената във фитнес уред

1. Застанете с гръб към стената на малка крачка от нея. Отпуснете се назад и се подпрете с гръб. Хлъзнете се надолу, докато в коленете се образуват прави ъгли. Петите трябва да са точно под коленете. Стойте така, колкото можете. Изправете се, разтърсете крака и повторете.

2. Поставете ръце на пода и стъпете на стената възможно най-високо. Коленете трябва да са опънати, тялото й краката – в една линия. Стегнете корема и не го отпускайте. Бавно сгънете лакти и отново ги опънете. Повторете 8-12 пъти.

3. От същото изходно положение стъпете на пода със сгънати колене. Подскочете назад и нагоре и стъпете на стената. Върнете се обратно. Повторете 16-20 пъти.

4. Легнете на пода, така че тазът ви да опира стената. Повдигнете опънати крака по нея. Ръцете леко разтворете встрани с длани към пода. От това положение отпуснете краката вляво и задръжте така 8-10 секунди. След това ги преместете вдясно и отново задръжте. Това е 1 повторение, направете 8-15

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар