Защо малкият пръст на дясната ръка изтръпва: причини

Когато малкият пръст на дясната ръка изтръпне, трябва да обърнете внимание на работата на сърдечно-съдовата система

малкият пръст на дясната ръка
Изтръпне ли малкият пръст на дясната ръка, може би тялото се опитва да съобщи за опасно заболяване.

Защо малкият пръст на дясната ръка изтръпва?

Изтръпването на малкия пръст най-често провокира увреждане на нервните окончания, разположени в пръстите.

Парестезия или натиск върху съдовете и нервите възниква поради следните причини:

1. Нарушение на хемодинамиката в резултат на удар, продължителна неподвижност, неудобна поза по време на сън.

2. Дисфункция на нервната или сърдечно-съдовата система.

3. Липсата на витамини.

4. Дисбаланс на метаболитните процеси.

5. Инфекции, автоимунни заболявания.

6. Атеросклеротични плаки.

7. Някои заразни болести.

Само лекар може да отговори на въпроса защо кутрето на дясната ръка изтръпва. Това може да се случи след медицински преглед, проучване и анализ на резултатите от изследване на тялото. Не трябва да пренебрегвате този симптом, тъй като такова изтръпване може да показва туморни процеси.

Малкият пръст на дясната ръка изтръпва: симптоми

Изтръпването е придружено от появата на настръхване, чувствителност към резки промени в температурата, загуба на чувствителност на кожата.

Ако малкият пръст на дясната ръка изтръпне, трябва да установите защо възниква такава реакция на тялото. Когато причината за изтръпването е заболяване на сърдечно-съдовата система, кардиолог поставя диагноза и предписва лечение.

Симптоми като замаяност, загуба на съзнание за кратък период, остро главоболие, придружени от изтръпване на малкия пръст, показват заплаха от инсулт.

Изтръпването на малкия пръст често се провокира от дълго статично положение, като седене пред компютър (писане на клавиатура), шофиране. Правете релаксиращи упражнения, опитайте се да се движите повече и болката ще изчезне.

Ако причината за изтръпването е остеохондроза, трябва да увеличите физическата активност, да посетите масажист и да изпълнявате терапевтични упражнения.

Една от причините за изтръпване на малкия пръст може да е прищипан улнарен нерв. Предаването на импулси към гръбначния мозък е нарушено, което провокира загуба на чувствителност

При невралгия лекарите препоръчват коригиране на диетата (включете витамини P, B, омега киселини, минерали) и спрете да пиете алкохол и да пушите цигари. Това ще помогне за отпускане на нервната система и балансиране на нейната работа.

Навременното определяне на причините за изтръпване на малкото пръстче на дясната ръка може да предотврати патологии на сърцето и кръвоносните съдове, нервната система, да идентифицира навреме опасни заболявания и да предпише ефективно лечение.

Източник: ayzdorov.ru

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар