Лесно отслабване с диета „6 листенца“

Благодарение на нея лесно можете да сваляте до 800 г на ден! Диетата с романтичното название „6 листенца“ е дело на шведския диетолог Анна Юхансон

Принципът й се състои в това, че във всеки от шестте дни от седмицата спазвате кратка монодиета. Например в първия ден хапвате само морски дарове и пиете чай, кафе и чиста вода. На следващия ден преминавате на зеленчуци, след това идва „кокошият“ ден, след него зърненият, денят на млечните продукти и маратона увенчава плодовият ден.

В резултат почти за седмица преминавате на доста строго разделно хранене и затова губите тегло. А тъй като всяка монодиета продължава само един ден, организмът ви не страда от дефицит на каквито и да било витамини или микроелементи, а вие – от еднообразно меню. Не се налага и да се морите с глад, тъй като количеството на храната не е ограничено.

Закрепете на вратата на хладилника цвете с шест листенца, на всяко от които е написано названието на диетичния ден

След като денят е приключил, откъснете съответното листенце.

Първи ден – рибен

Трябва да ядете риба и други морски дарове: скариди, калмари и дори рулца от раци във всякакъв вид и количество. Изключение са пържените и консервираните. В готовото блюдо можете да
добавите малко сол и подправки.

Втори ден – зеленчуков

Менюто се състои от тиквички, патладжани, краставици, домати, моркови, зеле и т.н. Можете да употребявате зеленчуците на салати, да ги варите или печете, без да добавяте масло. Само не злоупотребявайте с картофите и консервите. Този ден
може да стане рекорден по свалени килограми, тъй като растителните въглехидрати изискват значителна енергия при преработката.

Трети ден – кокоши

Птицата може да се вари, пече, да се приготвят котлети на пара. Белтъкът, който поемете с кокошката, ще способства за укрепването на мускулите.

Четвърти ден – зърнен

Всякакви каши (сварени във вода), покълнала пшеница, ръжени, овесени и пшенични трици, сурови семки. За преработката на зърнените храни организмът хаби доста време и сили, които ще си набави от запасите с мазнини.

Пети ден – изварен или млечен

Отдайте предпочитание на несладката и обезмаслена извара и на натуралния йогурт. Може да се пие и мляко. Изварено-млечната диета ще попълни запаса ви от минерални вещества, който се е поизтощил в предишните дни.

Шести ден – плодов

Това е може би най-сложният ден, но в същото време и много вкусен. Запасете се с ябълки, круши, райска ябълка, мандарини, но не наблягайте на банани и грозде. Можете да пиете и прясно изцедени плодови сокове.

Лесни правила за диетата „6 листенца“

1. Не сменяйте местата на диетичните дни: спазването на белтъчно-въглехидратното редуване е залог за успеха.

2. Основни разрешени напитки са чистата вода (не по-малко от 1,5 л на ден), кафе, черен и зелен чай. В зърнения, изварения и плодовия ден се разрешават мляко и натурални сокове.

3. Ако не можете да живеете без сол, можете да солите леко блюдата. Позволени са и подправки, но захарта е под пълна забрана.

4. Диетата може да се повтори не по-рано от 4 месеца. Ако злоупотребявате, тя ще престане да дава резултати, а може и да ви навреди.

Източник: woman.ru

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар