Бананът е най-лошият избор за закуска, твърдят диетолозите – ето защо

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Той съдържа до 25 процента захар и е умерено кисела храна

Закуската е много важно хранене – може или да направи, или да развали деня ви.

Освен това е важно и какво ядем, когато става въпрос за закуска.

Въпреки че бананът е любим избор на мнозина, защото е сладък и питателен и се съчетава добре със зърнени и овесени ядки, диетолозите смятат, че този жълт тропически плод не е най-добрият избор, когато става въпрос за закуска.

Те посочват, че бананите не са особено добри, ако се консумират самостоятелно, защото съдържат до 25 процента захар и са умерено кисела храна.

Диетолозите съветват да започнете деня със закуска, която изгаря мазнините, но и закуска, която ще ви даде достатъчно енергия и която ще ви засити до следващото хранене.

Бананът дава енергия, но по кратък начин, защото след кратко време отново ще започнете да се чувствате уморени и гладни.

Те са по-добър избор за лека закуска, отколкото за хранене, защото сами по себе си не са достатъчни, за да започнете деня пълни с енергия.

Бананите принадлежат към група кисели храни, обясняват диетолозите, и че киселинността трябва да се неутрализира, за да се извлече най-доброто от тях – калий, фибри и магнезий, а не захар, която предизвиква само кратък прилив на енергия.

Техният съвет е да комбинирате банана с храни, пълни със здравословни мазнини като авокадо или подправки.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар