Това са най-ефективните упражнения за плосък корем

Редовната смяна на упражненията е гаранция, че резултатите от усилията ви няма да зациклят в един момент


Мускулите привикват към движението, нужно ви е все по-малко усилие и често увеличавате повторенията, за да почувствате умора. Но това не води до по-добър резултат.

Коремната преса се стяга най-трудно и най-бързо излиза от форма. Затова подходът ви при тренирането й трябва да е най-прецизен.

Няколко различни коремни преси ще ви помогнат да поддържате нивото на натоварване

1. Подпрете се на опънати ръце на бозу (или на фитнес топка). Опънете тялото назад, стегнете корпуса и не позволявайте отпускане на корема. Усучете се от талията, сгънете десния крак и го изнесе-те под левия. Задръжте секунда и се върнете по обратния път. Повторете по 10-15 пъти с всеки крак.

2. Седнете на пейка и се подпрете с ръце зад гърба. Стиснете между коленете малка топка и изнесете крака нагоре. За да запазите равновесие, леко отпуснете гърба. Опънете крака напред и още малко отпуснете тялото към пейката. Отново сгънете колене и се изправете. Повтаряйте така ритмично 45-60 секунди. Починете малко и направете още една серия.

3. Седнете на пода със събрани крака. Ръцете протегнете напред и допрете длани една към друга. Отделете ходила от пода и отпуснете гърба назад. Фиксирайте положението на тялото и се усучете от талията вдясно. Задръжте така, докато преброите бавно до 5. След това изпълнете същото вляво. Направете 4-5 серии с кратки почивки между тях.

4. Легнете странично и се изправете на опъната ръка и ходила. Стегнете корпуса. Като се усуквате от талията, опитайте да докоснете с лакът опорната длан. Повторете по 10-15 пъти във всяка посока.

5. От същото изходно положение сгънете външния крак, като движението на коляното е отгоре, а не отпред. Едновременно с това посегнете с лакът към него, като се сгъвате в талията. Не допускайте ханшът да се отпуска към пода. Повторете по 10-15 пъти във всяка посока.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар