Морган Фрийман: Никога нищо не ми беше достатъчно…

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Този текст е създаден от Морган Фрийман специално за научнопопулярния сериал „През червеевата дупка“


Артистът все още не е на 86 години и за щастие, е напълно здрав.

Думите на актьора, отразяващи личния му опит в живота, могат да се отнасят до всекиго от нас. В тях всеки може да открие зрънце истинска мъдрост. Защо да не се възползваме от съветите му и да не надникнем дълбоко в себе си? Тогава може би ще осъзнаем колко истина има в посланието на холивудската звезда…

На 86 години съм и за съжаление, с единия крак съм в гроба

Имам милиони в банката, но не мога да си купя здраве, за да живея повече. Имам семейство и безброй поклонници по целия свят, но сега съм сам. И на смъртния ми одър не биха дошли нито децата ми, нито жена ми, нито брат ми. Живях неправилно и не искам това да се случи и на вас. Ако можете да слушате и сте готови да действате, мога да ви помогна да промените бъдещето си. Как бих искал някой да ми беше казал тези думи, когато бях на вашата възраст…

Парите, сами по себе си, не са зло

Те са просто хартия с условна ценност, която ни позволява да получаваме други, истински ценни за нас неща. Ще попитате: ако парите не са зло, кое е истинското зло?

Злото – това е безсъвестен, натрапчив и безнравствен стремеж към повече и повече. Злото е безкрайно, бездушно преследване на гърнето с жълтици в края на дъга, която не съществува.

Злото получава сърцето и душата ви в замяна на финансов успех, който искате да постигнете на всяка цена. Злото се опитва да си купи щастие отново и отново, докато всички фалшиви миражи не се разпръснат.

Представете си, че сте изгубили всичко, което сте имали

Разорени сте. Парите ви са изтекли като пясък през пръстите. Единственото, което сте желаели е още малко фалшиво благополучие. Нямате средства, които бихте могли да изхарчите.

И кои сте сега? Къде са всички онези, които сте смятали за свои приятели, докато сте се къпели в пари? Може би на този етап вече сте изгубили семейството и приятелите си, а останалите хора ви смятат за егоистичен досадник. Как сте стигнали дотук?

Безкрайният ви стремеж към повече е помътнил разума ви и ви е накарал да забравите за истинските цели в живота

Това ли е причина за вашата фрустрация?
Чувствали ли сте се заради това угнетени и разстроени?

Готов съм дори да кажа „отлично“, ако изпитвате всичко това. Но го казвам само защото искам да се промените.

Нямам предвид, че трябва да спрете да се стремите към постигане на финансов успех. Само искам да разберете, че освен стремежа към обогатяване в живота ви има и друга, по-значима цел.

Душата ви апелира към вас, за да можете да видите истинското си призвание

Можете да се промените именно сега – трябва само да преосмислите разбирането си за това какво е успехът. И тогава ще можете да коригирате разрушените отношения и да изградите нови.

Ще можете да простите на себе си и на другите, които са ви причинили болка. Ще можете да станете истински лидер, обучавайки на правилно разбиране и поведение околните.

На кого бихте искали да приличате?

Можете правилно да подредите приоритетите си в живота. Можете да спасите брака си и да започнете да обичате половинката си толкова силно, както никога и никого не сте обичали.

Можете да станете образцов родител на всяка възраст, дори на 86 години. Но защо да чакате дотогава? Във всеки момент можете да спечелите още повече пари. Но никога няма да можете да си осигурите поне още няколко допълнителни години живот.

Ще дойде ден и ще напуснете този свят. Както и аз, разбира се. Как бихте искали да ви запомнят близките ви и хората въобще? Какво можете да направите за другите, за да стане този свят по-добър? Каква е истинската цел, с която сте дошли на тази планета?

Всички ще умрем, но само малцина от нас ще изживеят живота си истински

Можете да излезете от сянката на светло. Създадени сте за действително велики дела.

Вашето предназначение не се ограничава единствено с изкарването на пари, за да живеете.

Истинското призвание е да вдъхновявате другите и да помагате на света. Нека положим усилия, за да посветим живота си именно на тази благородна цел.

От този ден ще започнете да живеете в свят, в който царства истинската любов. И това ще ви позволи да разберете какво е любов – именно това е „голямото“, което сте преследвали през целия си живот.

Просто се опитвайте да проявявате все повече и повече любов по отношение на всичко, което ви заобикаля, и никога не се отказвайте. Независимо колко сложен е животът ви, светът действително се нуждае от вас – сега повече от-когато и да било.

Заедно с любовта, страданието, опрощението и вярата, в човечеството ще можем да победим злото.

витамин B17

Оригиналният витамин B17 доказано подсилва имунната система

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар