Що за човек е Овенът?

промоции

Овенът е първият огнен и първият кардинален знак, символизиращ недиференцираното съзнание, възбудата и различни ексцеси


Хаотичен, дисхармонизиран знак, чиито най-ярки черти са импулсивността, спонтанността, инстинктивността. Овенът е знак на силата, борбата, мощта, енергията.

Хората, родени под този знак, обикновено са ентусиасти в своята област, първооткриватели, честолюбци, предприемачи, самоуверени и своенравни.

Достойното приложение на творческата мощ в допустими граници се нуждае от контролираща устойчивост на фиксиращия знак. Подобно съчетание необичайно го усилва. Отличителна черта на Овена е неговата активност, съчетаваща се с желанието да ръководи и заповядва. Това е знак на честолюбието и устремената напред енергия.

Егоистичното начало на Овена се проявява главно в царството на идеите в духовния план

Овенът е влюбен в собствените си идеи, отнася се към тях като към свои духовни деца. При това изобщо не го занимават грижите за потомството от плът и кръв, тъй като увеличаването на семейството би се превърнало в голямо бреме по пътя на реализацията на земната му мисия. Цялото същество на Овена, потопено в неговите планове и идеи, рядко се отказва от веднъж поетия курс за осъществяването им, дори когато е очевидно, че са нереални. Това го превръща в деспот.

Егоистичното начало често се проявява у тези хора под формата на прекалена взискателност, непристъпност, липса на съчувствие и такт към околните. Взискателен към самия себе си, той смята, че има право да е такъв и към другите. Чувството за дълг при него е на първо място. Страданието, само по себе си, за него е абстрактно. Той не се интересува от страданието на околните, няма способността да се потапя в конкретното. Заради висши съображения е способен на всичко в името на постигането на целта. Честолюбието му се изразява в стремежа да оглави всяко начинание. С природните си качества на вожд, той е способен на много.

Овенът оказва на околните силно магнетично въздействие

Неограничен материално, той е гостоприемен, великодушен и добър. Скъперничеството му е непознато. Но в същото време, не е склонен да раздава милостиня. И макар че имуществените интереси, сами по себе си, не го занимават особено, той може да съхрани и умножи това, което има, с възпитателна или дипломатична цел.

Мъжете се отличават със смелост, жените – със силна воля. Еротичното начало на Овена е с тенденция за идеализация и сублимация. Вследствие на стремежа към самореализация в духовната или творческата сфера семейството отстъпва на втори план.

Овенът управлява главния и гръбначния мозък. При неблагоприятни аспекти (особено с Марс) води до хиперемия или невралгии. В случай с аспект със Сатурн води до хипертония. Химическото съединение, съответстващо на знака Овен, е железният сулфат, чийто излишък или недостиг в организма на родените под този знак може да доведе до кръвотечения, възпаления на белите дробове, менингити.

За достигане на целите и изпълнение на желанията за Овена са благоприятни камъните, свързани със зодиакалното съзвездие, господстващо в момента на раждането му: сардоникс, аметист, всички червени камъни. Камъните на съзвездието, противоположно на Овена (Везни) са в дисонанс с неговата натура и могат да разрушат живота му: диамант, берил, кристал, опал, турмалин. Според древните най-щастливият талисман за Овена през януари е гранатът, през февруари и март -аметистът, през август – сардониксът, през декември – рубинът.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар