Умствената умора вреди и на физическото здраве

Когато умствените натоварвания са високи, е трудно да се концентрираме

Физическата и умствена умора изтощават

В този случай е добре да се запасите с боровинки – те подобряват кръвообращението на мозъка и помагат за запазване на зрението.

Кромид лукът също участва в процеса на кръвообращението и способства за снабдяване на мозъка с кислород. Но за това е необходимо да употребявате най-малко по половин глава лук всеки ден.

Има случаи, в които нервите са опънати, а стресът допълнително утежнява обстановката. Подобно състояние не пречи само на възможността да мислим. Умствената умора нанася и чисто физически вреди на тялото. Появява се безсъние, раздразнителност, неврози. От своя страна тези състояния водят след себе си други заболявания, като високо кръвно налягане, висок холестерол и т.н. Така се стига до животозастрашаващи състояния, като инсулт и инфаркт.

За да се прекъсне тази смъртоносна спирала, за да се даде допълнително здраве на нервната система, трябва да се доверите на лечебните свойства на китайските гъби. Те са истински балсам за ощетената нервна система.

Неврохелт – здраве за нервната система

НЕВРОХЕЛТ е хранителна добавка, която съдържа не една, а цели пет лечебни гъби. Но от тези пет, най-много се откроява гъбата Лъвска грива, която е изключително полезна за добрата работа на мозъка.

НЕВРОХЕЛТ е мощен естествен стимулант на мозъчните функции при натоварване, мозъчни инциденти и увреждания.

Още за НЕВРОХЕЛТ – чудото за нервната система – може да прочетете ТУК

Ако мисълта е бавна

Представителите на творческите професии знаят какво е творческа криза. Музата броди по чуждите домове и не се мярка при вас. Как да достъпите?

Нагостете се със смокини и кимион. Етеричните масла в тях стимулират нервната система, подобряват снабдяването на мозъка с кислород и помагат да се постигне творческо озарение. Можете да си направите чай от кимион: 2 чаени лъжички наситнени семена на една чаша вода.

Музата обича и цветен прашец (продава се в аптеките) – сложен екстракт от биологично-активни вещества, стимулиращи умствената и физическата работоспособност. А най-простият и достъпен продукт за мозъка е обикновеното кокоше яйце заради съдържащия се в него лецитин. Мозъкът ви ще е щастлив и обезателно ще ви се отблагодари.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар