Бръчки на 20 години: Защо започва ранно стареене на лицето и тялото?

промоции

Много съвременни хора изглеждат по-възрастни от биологичната си възраст и има няколко причини за това бръчки да се появяват още на 20 години

Много съвременни хора изглеждат по-възрастни от биологичната си възраст и има няколко причини за това бръчки да се появяват още на 20 години

Какво точно съсипва красотата и младостта преждевременно?

Стрес фактор

Първата причина за преждевременното стареене на целия организъм, като цяло, и по-специално на кожата, е стреса. Стресът е начинът на тялото да се адаптира към средата за оцеляване и самосъхранение. Ако даваме на тялото погрешна храна, която го претоварва, не го насищаме с вода, не получаваме достатъчно сън, поддържаме недостиг на витамини и микроелементи, постоянно живеем в мускулно напрежение и се отдаваме на някои мисли, често отрицателни, подлагаме тялото на стрес.

Това означава, че дори и на най-малкото ниво – клетъчно – тялото също страда. В резултат на това всички процеси започват или спират, или дори се връщат назад. А негативните процеси на този фон се ускоряват. В края на краищата, силата на имунната система е оставена да коригира ефектите на стреса. Съответно, тялото остава беззащитно срещу инфекции, вируси и бактерии.

Също така, вътрешни възпаления се развиват от стрес, който често протича без особени симптоми, и това е пряк път към болести, които не добавят младост и красота.

Затова си струва да почивате периодично, да търсите почивка и релаксиращи моменти за себе си, да пиете успокоителни (за предпочитане на растителна основа) и да избирате повече дейности за себе си, за да разтоварите нервната си система.

Мощен природен релакс за целия организъм осигурява НЕВРОХЕЛТ

Истинско чудо за нервната система, НЕВРОХЕЛТ възстановява бързо организма, благодарение на китайските лечебни гъби. В състава на тази отлична хранителна добавка влиза прочутата гъба Лъвска грива. Освен това има още и Шийтаке – (Lentinula edodes), Копринус (Coprinus Comatus), Рейши (Ganoderma Lucidum). Лечебното действие на гъбите се допълва от фибри и антислепващи агенти (микрокристална целулоза, магнезиев стеарат).

Освен за преодоляване на стреса и неврозата, НЕВРОХЕЛТ се препоръчва още и за употреба от хора, които са претърпели инсулт, както и от такива, които страдат от болестта на Паркинсон.

Само две капсули на ден връщат добрият и качествен сън през нощта, а благодарение на това дневните часове става по-ползотворни и спокойни.

За да поръчате НЕВРОХЕЛТ, обадете се на тел. 0885 49 20 82, 0877 90 45 79

Повече информация за хранителната добавка НЕВРОХЕЛТ може да прочете ТУК

Безсъние

Липсата на пълноценен сън също води до преждевременно стареене. Поради такива фактори като нездравословна диета и неправилно съставен график на деня, тялото не може напълно да се отпусне през нощта, което му е нужно, за да се рестартира. То продължава да работи постоянно, без почивка. Съвременните технологии също имат негативен ефект: преглед на социалните мрежи преди лягане или стрийминг през нощта не позволяват да заспите по-бързо и по-качествено. Всъщност, мозъкът се разсънва още повече и става по-трудно да да се отпусне и да се „изключи“.

В допълнение, ние не трябва да забравяме, че по време на съня, хормоните на младостта и красотата се произвеждат активно в тялото: това са мелатонин и хормоните на растежа.

Отпуснати мускули

Мускулите трябва да се отпуснат, но умерено. Прекаленият мускулен товар води до стареене, увисване и загуба на тонус. По време на всякаква мускулна работа се произвеждат хормони, които поддържат нашата младост. В допълнение, физическата активност допринася за производството на хормони като ендорфин, серотонин и допамин в мозъка. Този хормонален фон, създаден колкото е възможно по-естествено, подкрепя красотата и младостта на тялото. Също така, този комплект от хормони намалява нивото на хормона на стреса, което влияе положително на състоянието на кожата и на всички органи.

Затова си струва активно да прекарате деня си. Ако е възможно, сменете транспорта с разходки, а на работното място правилно разпределете задълженията си.

Лоша диета

Храненето на съвременния човек, а това не е тайна за никого, не е здравословно и правилно. Диетата и разнообразието от опции в магазините са пряко зависими от това колко добре се развива икономиката на страната. Така например днес се появиха повече преработени продукти. Климатът се променя, плодовете и зеленчуците нямат време да узреят, всичко това пряко засяга състава на микроелементите и витамините в храната: те стават по-бедни. Също така, хората започват да ядат повече транс-мазнини – храна, която дава по-бързо насищане, но е безполезна за тялото. Клетките не се хранят, започват да работят по-лошо, не се възстановяват.

Също отрицателен фактор е храненето в движение. Като резултат – проблеми в храносмилателния тракт. А в много отношения имунитетът ни зависи от работата на червата.

Antifitnes

Този термин се отнася до навици, поради които човек започва да изглежда по-стар. Например, ако човек е разстроен за дълго време, ъглите на устните му падат. Всичко това се отпечатва върху лицето под формата на мимически бръчки, поради което то започва да изглежда по-старо.

Лошите навици могат да се дължат на липсата на упражнения, неправилна позиция на тялото по време на сън, постоянна работа с малки приспособления, като например смартфони, когато положението на главата е нарушено. В резултат на последното започва да страдат шийните прешлени, което води до безсъние, рязка промяна в настроението и главоболие.

Необходимо е внимателно да започнете курс по рехабилитация. Дръжте джаджите в ръцете си по-рядко и правилно – на нивото на очите, без да накланяте врата си. Протягайте се редовно, не позволявайте мускулите да изтръпват, правете прости упражнения, които могат да се изпълняват дори на работното място.

Източник: Skin.ru

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар