Трикове: Как да почистим правилно козметичните аксесоари?

Те задържат не само остатъци от грима, но също бактерии и прах, които не са добър приятел на кожата.

Защо е необходимо да почистваме регулярно козметичните аксесоари, които използваме в ежедневието си? Наистина ли те могат да бъдат опасни и да нанесат поражения върху кожата? Ето отговорите на специалистите.

Какво се случва, ако използвате непочистени аксесоари?

козметичните аксесоари

Как да почистим козметичните аксесоари?

Всички знаем, че декоративната козметика с изтекъл срок на годност не е подходяща вече за нашето лице. Но не се замисляме много, когато използваме месеци наред четките за грим или пухчетата за пудра. Това е проблем. Те могат да доведат до раздразнение на кожата, особено в зоната около очите, която е твърде деликатна. В по-тежки случаи да причинят алергия и по-сериозен проблем.

Кои са най-рискови?

Както перем кърпите за лицето, така трябва да почистваме и аксесоарите за грим. Най-рискови според специалистите са гъбичките, с които се нанася фон дьо тен, тъй като те остават леко влажни след употреба и са склонни да натрупат плесени и спори, тъй като влажната среда благоприятства тяхното размножаване. Проблемни са и четките. Бактериите остават невидими по тях, а всъщност ги има, защото косъмчетата им докосват назалната и/или лабиалната лигавица при употреба.

Какво да направите

Не прибирайте след употреба аксесоарите влажни, а ги подсушете добре, пише „Здрaвeн журнaл“. Освен това ги сменяйте на 2-3 месеца, за да сте сигурни, че няма да имат бактерии. Веднъж на 2 седмици ги почиствайте в топла сапунена вода. И използвайте различни четки за различните зони на лицето, за да не пренесете бактериите, които живеят около и по устните в зоната на очите например.

Не правете това!

Никога не използвайте тестерите на червило върху устните си, тъй като така може да се заразите с херпес симплекс. Поставете върху китката – там кожата се доближава най-много до цвета на устните. Не използвайте чужда спирала за мигли и не преотстъпвайте вашата заради риска от конюнктивит.

Размяната на пудра или руж също не е добра идея, защото може да доведе до бактериална инфекция. Ако изпуснете отвореното си червило на земята на улицата, директно го хвърлете. Макар и за кратко, то вече е натрупало бактерии, които могат да бъдат опасни за вас. Ако се случи у дома, внимателно отстранете външния слой на червилото с помощта на кърпа, за да го изчистите от полепналите власинки, прах и бактерии.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар