Ето какво трябва да спазвате, ако искате да имате безупречен тен

Познавате ли тънкостите на фон дьо тена и знаете ли как точно да го използвате?

Много жени са склонни да подценяват фон дьо тена, но истината е, че той е от голямо значение не само за цялостния изглед на лицето, а и за поддържането му. Причината е, че съвременните продукти често обединяват две и повече действия в едно и по този начин едновременно усъвършенстват тена, придават блясък и свежест, хидратират кожата и дори изглаждат бръчките. Но дали познавате тънкостите на фон дьо тена и знаете ли как точно да го използвате?

Не само точен избор

безупречен тен

Искате да имате безупречен тен?

Изборът на правилната основа е от съществено значение, но е важен също така начинът, по който ще я поставите върху лицето си. Кремообразната например се поставя най-лесно с ръце или гъба (за предпочитане леко навлажнена). Винаги започвайте с малко количество от продукта, който поставяйте в основните области на лицето: чело, нос, брадичка, бузи. След това разнесете в посока от центъра на лицето към периферията и никога от горе надолу. Така ще се предпазите от евентуално смъкване на „маската“ на лицето и преждевременно увисване на кожата. Когато искате да отнемете от количеството, не търкайте силно, а използвайте гъбата, с която да отнемете с леко потупване излишния фон дьо тен.

Внимавайте с границите

Когато поставяте основния тон на лицето, никога не забравяйте, че трябва да прелеете цвета там, където е границата с косата. Няма нищо по-грозно от светла ивица, която да разделя лицето от косата. За да не се наслоява продуктът по косата, с помощта на гъбичката леко изсветлете цвета в тази зона. Правилото е, че в този сектор трябва да има минимално количество продукти, но не и никакво. Така ще избегнете резките и контрастни граници. Същото важи и за шията. От челюстта, фон дьо тенът трябва плавно да прелее и изсветлее към деколтето. В тази зона може да използвате и широка четка, с която да разнесете малко от основния цвят и едновременно да отстраните излишното количество. Бихте могли да използвате четката и леко навлажнена – за повече ефект. Така ще фиксирате грима.

Не пренебрегвайте коректора

Понякога имате нужда да заличите дребно или по-голямо несъвършенство върху лицето си. За тази цел ви трябва коректор. Но го използвайте разумно и в съвсем малки количества. По-добре да го поставяте капка по капка, отколкото да предозирате и да получите неестетично наслояване. Коректорът трябва да бъде с цвета на фон дьо тена, за да не промени основния тон. Изключение правят специфичните цветни коректори, които неутрализират различни проблеми: зачервяване, петна и т.н. Традиционните трябва да са в същия нюанс. Течните се поставят с четка, а тези под формата на стик – с пръст и леко потупване. Така няма опасност да прекалите с количеството. След това внимателно се разнасят с върха на пръстите, пише „Жуpнaл“. Задължително покрийте на финала с пудра, за да изравните тена.

Нежно с гънките

Става дума не само за бръчките, а и за всички места, където по естествен начин се образуват гънки: ноздрите, под очите, клепачите, край устните. Първо поставете основния тон, след което с гъба или мека тъкан отнемайте до получаването на търсения нюанс. Тези части са опасни не за друго, а защото лесно може да задържат фон дьо тена и да се получи наслояване. Това обаче не означава, че трябва да ги подминавате. Най-лесното решение е да използвате по-малки количества в критичните места.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар