Практични съвети за пролетното почистване на КОЗМЕТИКАТА

Изхвърлете козметиката – дори да е скъпа и маркова, ако е с изтекъл срок на годност.

Не бива да ползвате стара козме­тика – това е задължително прави­ло. Не пренебрегвайте здравето си. Характерно за старата козметика е, че намалява ефикасността на про­дуктите. Употребата й е въпрос на хигиенни навици. Внимавайте с декоративните продукти – гримовете и сенките се подменят на две години. Спиралата за очи става негодна след половин го­дина, ако е стара провокира алергия и инфектира очите. Винаги проследя­вайте върху опаковката докога един продукт съхранява своите качества.

Лак за нокти

ЗАПАЗЕТЕ: Червеното – то е класи­чески цвят и се използва целогодиш­но. Независимо от годността, има цветове, които не прилягат на про­летта. Съхранете лаковете в розово, малинено, светлооранжево, пепел от рози и праскова, които са актуални в момента.

СЪХРАНЕТЕ НАСТРАНИ: Черно, синьо и тъмните нюанси (вклю­чително и виолетово), които не са препоръчителни за пролетта.

Червила

ЗАПАЗЕТЕ: Цялата палитра, като се започне от бонбонено розово, ярко червено и се стигне до по-контраст­ни ярки цветове. Тук разнообразие­то е по-голямо, защото червилата се комбинират според тоалета.

СЪХРАНЕТЕ НАСТРАНИ: Балсами­те и гланцовете за устни.

Кремове

ЗАПАЗЕТЕ: Всички по-леки кремове. Задължителна е слънцезащитната козметика за лице и тяло. Съхранете кремовете и маслата за тяло, защото от тях ще имате потребност.

СЪХРАНЕТЕ НАСТРАНИ: Тежките подхранващи кремове – те са по-мазни и хидратиращи, са характерни за зимата, когато кожата по-лесно става суха. Сложете ги в хладилника или на сухо и проветриво място, за да запазят качествата си.

Сенки за очи

ЗАПАЗЕТЕ: Очната линия, моливи­те, спиралата. Тъмни или по-светли моливи и сенки винаги влизат в употребата, когато искаме да играем с нюансите и да получим по-профе­сионален грим. Светлите цветове запазете за дневния грим, а по-тъм­ните тоналности – за официални поводи и парти макиаж.

СЪХРАНЕТЕ НАСТРАНИ: Бледите пастелни тонове, които не се упо­требяват толкова често в пъстрите и слънчеви месеци.

Организирайте своя козметичен „гардероб”

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар