Кои цветове да изберем за пролетния грим?

Границата между пъстро и прекалено шарено е твърде малка и вместо в ефектен грим, може лесно да се превърне в нещо, което със сигурност нямаща ви задоволи. Ето основните правила многоцветния грим, които трябва да знаете.

Пролетен грим

Изберете акцент


Очите или устните? Ако се спрете само на един акцент, може да сте сигурни, че няма да направите грешка, дори и да попрекалите с използването на цветовете. Това, разбира се, не означава, че ако насочите вниманието към клепачите, то трябва да оставите устните „голи“. Добре е те също да имат лек нюанс и блясък, които да им придадат сочност, но без да фокусират погледите върху тях.

Тънкости на комбинирането

Когато акцентът пада върху клепачите, може смело да експериментирате с цветовете. Едини­ят вариант е да прелеете един в друг различни тоналности – например в синьо или в розово. Другият е да комбинирате няколко нюанса за по-смел ефект. В този случай обаче трябва да се съобразите с гамата. Ако например заложите на топъл цвят, то и другите тонове, които използ­вате, трябва да са топли – например жълто, което плавно преминава през нежно тревисто зелено до по-наситено листно зелено. Така ще се получи ефект на воал. Ако обаче решите да разграничите нюансите, то не прекалявайте – допустимият максимум е 3. Повече от това ще бъде прекалено шарено.

Червилото

Твърде яркото червило, само по себе си, е достатъ­чен акцент на лицето. Но в новите тенденции то не се ограничава само с един цвят. Комбинирането на два нюанса върху устните е хит, независимо дали те са близки по цвят, или корен­но различни – например розово с оранжево. Бляска­вите червила с гланц ефект са другият много подхо­дящ за сезона акцент на лицето. Както и червилата с т. нар. мокър ефект.

Къде са очната линия и спиралата?

В пъстрия грим те остават на заден план. Ако решите да използвате очна линия, то тя трябва да е фина, а не плътна. Спиралата, когато е в подходящ нюанс, е мно­го добро допълнение, което само подсилва ефекта на цветовете по клепачите, пише Журнал за жената.

Цветни ceнкu и силно червило

Всъщност – може. Но тряб­ва да е много премерено. Ако искате да гримирате по-пищно клепачите, то заложете на не повече от два преливащи се нюанса.

В този случай може да си позволите и по-ярко чер­вило.

Анти-ейдж лифтинг нощен крем GOLD&DIAMONDS 50+ – 50 мл

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар