Практични съвети за пролетното почистване на ДРЕХИТЕ и ОБУВКИТЕ

ДРЕХИТЕ

Модата е като колело – завърта се и отново се завръща. Не изхвър­ляйте дрехи, ако не са ви отеснели, не подхождат вече на фигурата ви или са се захабили. Съхранете скъпите, които са с класически силует. Те могат да се носят по всяко време. Съхранете официални дрехи, спортни облекла и практични одежди за ежедневието. Подредете ги според типа, съветва в последния си брой сп. „Журнал за жената”.

ЗАПАЗЕТЕ: Скъпи бутикови дрехи от известни марки и дизайнери, лъскави и копринени блузи, класи­чески кройки поли и панталони – те стават за всеки сезон и могат да се комбинират с различни тоалети.

ОБУВКИТЕ

Черните на ток и офи­циалните винаги трябва да са подръка, независимо от сезона. Санда­лите на висока подметка не изхвърляйте, защото след година-две се връщат на мода.

СЪХРАНЕТЕ НАСТРАНИ: Дрехите, които са запазени и изглеждат като нови, но вече им е минала модата и едва ли ще ги носите сега. Все пак романтичните рокли с дантела, спортното рокерско яке, шапките с голяма периферия, полите с волани и панталоните клош можете да приберете на по-високите рафтове в гардероба. След година-две отново ще ги носите с удоволствие. Практичните обувки и сандали, които сте обули само няколко пъти, приберете в кутии, на задния ред в килера, за повторна употреба.

Цвemoвe, които винаги са актуални

ЗАПАЗЕТЕ: Синьото – то ще е властващият цвят през този сезон. Актуални ще са всички дрехи в свежи цветове: яркожълто, портокалово оранжево, тонизиращо зелено, нежно розово. Хитови са и пастелните тоналности: бледосиньо, пепел от рози, убито жълто, ябълково зелено. Независимо от материята и модела, цветът прави облеклата приложими.

СЪХРАНЕТЕ НАСТРАНИ: Всич­ките тъмни дрехи – сиви, бежови и някои черни. Все пак определени модели могат да се комбинират в с пъстри и ярки цветове.

Хубави принтове

ЗАПАЗЕТЕ: Подходящи за сезона облекла с по-семпли мотиви – малки точки и цветчета, фино райе, различ­ните линии и листенца. Запазете дре­хите с етномотиви, които са практич­ни при пътувания или са свързани с асоциации с различни континенти и страни – африкански, латиноаме­рикански, индийски… Бродираните ризи, широките ленени панталони, туниките и везаните дрехи, памуч­ните и ленени облекла са подходящи за идващите топли сезони, когато властва ваканционното настроение и жаждата за пътешествия. СЪХРАНЕТЕ НАСТРАНИ: Каретата и мотиви, свързани с есента и зи­мата. Изхвърлете това, което звучи ретро и демоде. Идва нова мода и трябва да сте в крак с нея.

Практични съвети за пролетното почистване на ДОМА

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар