Истината, която само най-щастливите двойки знаят

Животът е прекрасен, когато ти и любимият ти мъж лежите под палмово дърво с коктейл в ръка. Ново изследване обаче разкрива, че дори само да се държите така, сякаш сте на почивка, ще се чувствате страхотно. Само трябва да последваш някои от нашите идеи, без значение дали си със или без сутиена от кокосови орехи.

Когато си с някого от дълго време, е нормално да станете малко скучни – почти всяка вечер се сгушвате пред телевизора, 3а да гледате любимия си сериал, вечеряте винаги в любимия си ресторант и излизате само с любимата си двойка през уикенда. Тези дребни навици са ви удобни, лесни и… са потенциална за­плаха 3а щастието ви. Скорошно изследване на Университета в Уинипег е установило, че скука­та е проблем номер 1 за двойките с дълъг стаж.

Това може да изглежда нищо в сравнение с лю­бовни драми като изневярата и лъжата, но, спо­ред експертите, чувството на безпокойство чес­то е това, което отдалечава двойките и кара лю­бовта им да увехне.

Д-р Памела Хааг се опитва да разбере какво прави хората щастливи и нещастни и открива един впе­чатляващ модел, който най-добрите двойки спо­делят: те живеят така, сякаш непрекъснато са на почивка. Почивката е състояние на ума. Когато си вземем такава, обръщаме повече внимание един на друг и опитваме заедно нови неща, които ни сбли­жават. Смисълът е в това да се забавляваме.

Разбира се, това не означава, че трябва да стяга­те багажа до някой китен остров всеки път, когато ви налегне скуката. Важното е да овладеете онова спокойно, освободено и вълнуващо поведение, което имате, когато сте на километри от дома и да го превърнете в неразделна част от общия си живот. Експертите ви съветват как да го постигнете.

Вместо да… приготвяш вечеря с гаджето си в събо­та и после да се срещате с приятели

Опитай да… прекараш вечерта само с него (и изключете мобилните си телефони).

Защо? Докато сте на почивка, се забавлявате заедно по цял ден. В реалния живот обаче сте склонни повече да си уреждате крат­ки и не толкова вълнуващи срещи (кино, вечеря) и да отлагате големите излиза­ния 3а случаите, когато сте с компания. Е, време е да се забавлявате истински само двамата – направете се хубави, отидете на дискотека и се приберете по светло. Най-добре изключете gsm- ите си – така ще отделите цялото си внимание един на друг.

Вместо да… пиете вино и си приготвяте вечеря с това, което е останало в хладилника

Опитай да… забъркаш на двама ви тропически коктейл, преди да приготвиш екзотична вечеря.

Защо? Плодовите напитки те настройват на честота „Почивка“, а вкусът им ти напомня за лятна ваканция. Вероятно Защото си поръчваш коктейл Секс на плажа, само когато си заградена от море, пясък и палми. Другото хубаво нещо на екскурзиите е, че там имаш възможност да опиташ нова, екзотична кухня. Затова включи любимия си канал за готвене, избери си някоя рецепта от чужда кухня и забъркай на гаджето си екзотична вечеря.

Вместо да… ходите на фитнес поотделно

Опитай да… тръгнете заедно на спорт като катерене.

Защо? Ваканцията е най-добрият момент да опи­тате нови занимания. Два от най-добрите начини да отделите химикалите на добро­то настроение окситоцин и серотонин са да нарушите удобното си спокойствие и да промените спорта, който практикува­те. Резултатът: след това ще се почувствате много по-близки. Избягайте от скучното ежедневие като веднъж седмично правите заедно нещо вълнуващо – карате кънки или ходите на катерене. Тези две занимания ще ви помогнат да се справите със стреса и едновременно с това ще се отразят страхотно на телата ви.

Вместо да… прибързвате с любовната игра, за да стигнете до секса

Опитай да… отделиш време на предиграта и се изле­жавайте заедно в леглото след това.

Защо? Сексът по време на почивка е богат на оргазми, защото си отпочинала и спокойна. В резултат на това ти е по-лесно да се насладиш на момента и имаш достатъчно време да дадеш и получиш пълен комплект удоволствия, преди да стигнете до основ­но действие. В ежедневието се изкушава­те да пропуснете „предястието“ защото сте много заети. Само още 10 минути еротичен масаж или орална любов обаче ще направят секса разтърсващ. След това не бързай да се обличаш, а остани гола.

Вместо да… обменяте офис клюки, когато се видите след работа

Опитай да… ­говорите за новина, която сте прочели.

Защо? На почивка прекарвате цяла седмица заедно и започвате да обсъждате по-интересни въпроси от „Как мина денят ти? Става въпрос за онези важни разговори – като как искате да се развие връзката ви след няколко години – които ви позволяват да видите черти от характера на другия, които до сега не сте познавали. Освежи обичайните ви разговори, като споделяш с гаджето си това, което ти се е сторило най-инте­ресно през деня например новини от социологически проучвания и изследвания.

Вместо да… вечеряте в любимия си ресторант

Опитай да… Отидете някъде в другия край на града.

Защо? Хубавото на почивката е, че с партньо­ра ти откривате нови места. Затова се старайте редовно да пресъздава­те онова вълнуващо чувство, което усещате, когато попаднете на кафене, ресторант или клуб-находка. Организи­райте си малки дневни екскурзии. Ако на най-добрата ти приятелка и предстои пътуване извън града, предложи и да останете в дома за да наглеждате кучето й – когато гледате телевизия на нечий друг диван или пиете различно кафе, ще се почувствате така, сякаш сте на почивка.

  • Cosmopolitan

 

20 знака, че трябва да е ожениш за него!

 

 
Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар