Тренирайте паметта, за да не ви хване Алцхаймер на млади години

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Как да помните по-лесно и по какъв начин да тренирате паметта, така че да ви е от полза още дълго време? Ето няколко прости упражнения

паметта
Свивайте юмруци и по-лесно ще си спомняте. Специалисти по експериментална психология твърдят, че е нужно да държите юмрука си стиснат около 45 секунди, за да активирате съответните зони от мозъка. Те съветват да свивате в юмрук водещата си ръка (за повечето хора – дясната), за да складирате информация в паметта си, и да свивате другата, за да си спомните.

Драскайте на хартия, когато искате да вкарате в ума си много от това, което чувате на съвещание например. Десетки проучвания показват, че драскани-ците помагат на хората да останат съсредоточени и да задържат информация.

Като четете писмо или документ на компютъра, ще ви е много по-лесно да запомните същественото в него, като използвайте различни шрифтове, за да си подчертавате.

Изследвания показват, че позата, в която работите, може чувствително да засегне състоянието на паметта. Ако седите отпуснати и с постоянно вперени надолу очи, ще запомняте ло-зле. Седете с изправен гръб и вдигната брадичка. Тази поза подобрява кръвообращението с 40%.

Тъкмо на кръвообращението помага и медитацията. Ако всеки ден я практувате, ще усилите паметта си след около 8 седмици. Опити на изследователи от медицинското училище в Харвард откриват, че хората, които медитират, имат повече контрол върху т.нар. алфа ритъм – мозъчна вълна, която филтрира разсейванията и дава възможност паметта да складира важната информация.

Когато установите, че нещо сте забравили, не се паникьосвайте, а се разсмейте. Смехът подобрява краткорсочната памет, показват проучванията. Той повишава нивата на кортизол а, а този хормон действа срещу стреса, който пък влошава краткосрочната памет.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар