Пискливият глас, лошата стойка и многото гримаси са вредни за кариерата

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Нервното кръстосване на крака е израз на недоволство

Ново изследване на британски психолози показва, че хората правят най-много грешки, когато общуват помежду си. Специалистите изчислили, че едва 7% от информацията се предава с думи. 38 на сто от казаното се подразбира от тона и интонацията, а всичко останало идва от мимиките и жестовете.

Кои са по-податливи?

Психолозите смятат, че дамите са по-засегнатият от жестовете пол и именно затова те трябва повече да внимават как ръкомахат и дали правилно кръстосват краката си по време на делова среща. От друга страна, те са по-чувствителният пол и много бързо откриват евентуалното несъответствие между думи и мимики на човека, с когото разговарят. Именно затова

кариерата

Мимиките и жестовете могат както да помогнат, така и да разрушат една кариера

не е лошо при делови преговори в екипа винаги да има поне една жена, която е в течение на тематиката и бързо би уловила евентуалните капани.

Не правете това!

Мимиките и жестовете могат както да помогнат, така и да разрушат една кариера. Внимавайте как се държите при неформално общуване с колегите в служебното кафене. Основните грешки на повечето хора обаче са, когато застанат пред шефа. Не очаквайте повишение или назначаване, ако се държите нервно и се чудите къде сложите ръцете си. Треперенето на гласа и наведената глава показват, че сте неуверен и се съмнявате във възможностите си. Е, как тогава да ви повярва началникът? Нервност издават и навиването на коса между пръстите и хапането на устните.

Правилната стратегия

За да сте сигурни, че общувате правилно, най-добре потренирайте пред огледалото у дома. Повярвайте, отделеното време за това не е загубено. Най-напред оправете стойката. Не трябва да стоите превити като запетайка, а да сте със стегнат гръб, изправена глава, но не и вирната брадичка, пише „Жуpнaл“. След това поработете над мимиките на лицето. Трябва да намерите златната среда – хем да се държите естествено, хем да не сте твърде сковани, хем да не гримасничите прекалено.

Не забравяйте да гледате в очите човека отсреща. Третият пункт, който има нужда от малко тренировки, е гласът. Забравете за пискливите фалцетни тонове – те дразнят ухото и определено не работят за вас. Твърде тихият говор също не е полезен, тъй като кара човека отсреща да се затруднява, когато ви слуша. Прекалено силната и гръмогласна реч пък категорично не става за делова среща.

Що се отнася до цялостното поведение, пазете се от агресивност (издава несигурност), чести и остри забележки (нали знаете – шефът винаги е прав), иронично присвити устни (обижда човека срещу вас) и присвити очи (сякаш кроите нещо лошо на своя опонент). Нещото, което никога не бива да забравяте, е усмивката – неслучайно казват, че тя отваря врати.

На делова среща

Независимо от тематиката на разговора, ето за какво трябва да следите:

– Внимавайте, ако събеседникът ви си поглажда брадичката и ви наблюдава право в очите. Това е знак, че той следи всяка ваша дума, защото вероятно изпитва някакво съмнение във вас или в намеренията ви;

– Нервното кръстосване на крака е израз на недоволство. Но не бързайте със заключенията, защото невинаги то е породено от разговора. Жените кръстосват крака, когато губят търпение от проточилия се разговор или от скука. Мъжете го правят, когато се готвят за словесна битка;

– Ритмичното поклащане на стъпалото или на целия крак предизвестява назряващ скандал;

– Ако човекът срещу вас върти постоянно венчалната си халка или често я вади и слага на пръста си, това означава, че е притеснен и има проблеми в семейството.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар