Всичко за бала: Изберете гел-лак u не прекалявайте с декорациите!

Сиво-сините нюанси са хит

В момента се лансират сиво-сини цветове лак за нокти. Обикновено през зимата и началото на пролетта са актуални по-пастелните то­нове. През лятото се предпочитат ярки – розови, червени, оранжеви нюанси. Производителите предлагат и тигрови шарки във всякакви оттенъци, но те не са подходящи за бала, категорична е маникюристката Светослава Тодорова, която съветва абитуриентите в последния брой на сп. „Всичко за жената”.

Дали да сложите декорация?

Декорациите се изработват с перли, мъниста, брокати, рисунки. Сами разбирате в никакъв случай не бива да си правите такива ако вече сте избрали впечатляващ тоалет или екстравагантни бижута. Декорацията може да бъде закачлив акцент в цялостната визия, но би могла да изглежда и кичозно, така че внимавайте с нея!

Инвестирайте в гел-лак

Добре направеният маникюр с обикновен лак трябва да издържи меж­ду 5 и 7 дни. Винаги обаче или риск да се обели в едното ъгълче, затова ви препоръчваме за вечерта на бала да инвестирате 5-10 лв. повече, но да имате дълготраен маникюр или т.нар. гел-лак. Защото няма да ви е комфортно да подавате чаша за наздраве с олющен в бързината лак за нокти. Гел-лакът или „печеният“ лак осигурява здраво и лъскаво покритие, което е трайно, не се надрасква, не се напуква и издържа повече от 2 седмици. Единственият недостатък е, че зa да се свали лакът, трябва да отидете отново в салона.

Подгответе педикюра месец по-рано. И още нещо за него…

Добре е преди бала да отидете няколко пъти на педикюр, за да , изглеждат краката ви перфектно и да получите полезни съвети от професионалист. По ходилата се образуват натрупвания от неудоб­ни или високи обувки, смъкнати сводове, суха кожа. Ноктите също се увреждат, ако са били някъде притиснати, натъртени или прекалено стегнати.

Правлото е, ако при маникюра са използ­вани някакви по-сложни елементи или декорации, елемент от тях да се повтаря и при педикюра. Няма как обаче шарките да са напълно еднакви.

Ноктите на краката не бива да се режат, а само да се пилят редовно. И винаги по права линия. Не бива да се заоблят, за да не се врастват и да създават проблеми.

Всичко за бала: 7 идеи за бал в чужбина до 350лв.

Идея за розов маникюр като на принцеса…

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар