8 предложения за прически за абитуриенти

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

И не само за абитуриенти, а за всякакви случаи, тъй като са много модерни.

1parting-free-bob

Характерната къса прическа от 20-те години със звучното име „боб” се завръща, но в леко осъвременен вариант. Сега е малко рошава, малко небрежна и приятно артистична. Новото е варианта lob (long bob), който е за малко по-дълга коса – още по-рошава и понякога с меки вълни.

2hairstyles-with-bangsБретоните също се завръщат, при това по-актуални от когато и да било. А най-хубавото е, че изборът е богат. Ще се носят както прави и гладки, така и асиметрични, както дискретни, така и доста смели, вдъхновени от рок музиката.3side-hairstyle

Тенденцията да се носят косите на една страна е характерна за по-дългите коси. Независимо дали са укротени с помощта на козметичните продукти или на закачливи вълни, те трябва да бъдат разделени на път, встрани на главата, така че да падат почти над едното око от едната страна. Гладките коси се стелят меко по раменете и над лицето, докато къдравите са обемни и предизвикателни.А бихте могли да направите и комбинация от двата вида, приглаждайки в основата косата и оставяйки върховете къдрави и бухнали. Светлите цветни ефекти са много подходящи за този тип прическа.

4hairЕто една изключително практична прическа за всички момичета – прибраната коса. Тя е максимално прибрана назад – в ниска опашка, дори е пригладена с подходящ козметичен продукт. Ако този вариант ви изглежда твърде строг, бихте могли да оставите два небрежни кичура от двете страни на лицето.

5-hairНаправете си „дива коса”. Този ефект може да постигнете с продукти за коса, които придават силно рошав, но в същото време естествен ефект. Много артистичен и бохемски вариант, който изисква и съответното облекло. Подходящ както за средна дължина, така и за по-дълга коса.6-plitka

Плитки – една, две, три и дори повече от три. Плитките са един от хитовете при прическите. При това няма значение как точно ще бъдат сплетени. Много актуални са двете странични плитки като на малките момиченца, както и завитите като корона около главата плитки. Ако сте с по-дълга коса, бихте могли да я привържете на ниска конска опашка, след което да я сплетете на 4-5 плитки.

kokОще една прическа, която стои елегантно е кок. Този сезон обаче кокът е рошав. Дали ще бъде ниско на тила „по испански“, като на балерина или в ретро вариант, той трябва да създава илюзията за малко небрежен вид. Спокойно бихте могли да оставите няколко къси кичура да висят свободно или след като го направите, да измъкнете внимателно тук-там кичури.

8-opa6kaКонската опашка е абсолютен хит в момента. Може да я завържете високо на главата или ниско на тила. Актуални са гладките, прави опашки. Това е един от малкото варианти, при които е по-добре косата да бъде укротена, а не рошава. При по-дълга коса, непременно „щипнете“ опашката на няколко места с ластици, украсени с камъчета – така е още по-ефектно. Може също така да направите голяма букла от предната част на косата, както е на снимката.

 

 

Как да имате красива коса със здравословно хранене?

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар