Мода за абитуриенти – омбре ефект в дрехите!

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Омбре техниката стана много популярна преди няколко сезона, когато се появи върху косите на жените.

Ombre-DressesТова е онзи изсветляващ ефект, при който в горната част косата е тъмна, а в долната – много светла. Контрастът между двата нюанса бързо доби популярност и от косите скочи върху ноктите на дамите. А след маникюра, бързо се пренесе и върху дрехите. Този сезон тенденцията не само се запазва, но и развива по доста интересен начин.

Ombre-Evening-DressНе само цвят

Кой казва, че преливащият ефект трябва да се получи от смесването на два цветови нюанса? Нищо подобно. Върху дрехата сега плавно се сливат цветове, постигнати от… мъниста, пайети, камъчета и най-различни декорации. В повечето случаи става дума за рокли за по-специални случаи или за по-елегантни блузи, като например за абитуриентски бал. Нормално е – бляскавите допълнения внасят пищност и празничност на тоалета. Основното правило в този случай е дрехата да има максимално опростен силует. Ако изберете подобно облекло, в никакъв случай не добавяйте бижута – ще стоят претрупано.

Стилът готик

Това са всички онези тъмни тоалети, които следват плътно линията на тялото и стоят много секси. Стига, разбира се, да имате подходяща фигура. В повечето случаи дрехите с такъв омбре ефект са от еластични материи, които едновременно скриват и показват формите, така че добре премислете, преди да посегнете към тях. Цветовете са тъмни, опушени и с лек метален ефект, постигнат от малко допълнения. Черно, лилаво, сиво, синьо са водещите нюанси. Загатват за нощ, тайни, мистика. Добре изглеждат както с пола, така и с черен копринен панталон и не търпят излишни бижута – може би само обици.

ombre modaЕкстравагантно

Преливащите цветове понякога присъстват и при някои неочаквани решения. Царствената пола до петите, която нежно преминава от жълто в бяло и е сякаш излязла от приказката за Пепеляшка, спокойно би могла да се комбинира с красива бяла блуза. А лятната рокля от лека материя се съчетава с масивно бижу, подходящо за по-специални поводи. Въпрос на индивидуално решение и малко смелост, разбира се.

 

 

8 предложения за прически за абитуриенти

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар