Панталонът „крачи” уверено в дамския гардерод

Панталонът се настани трайно като любима дреха на жените. Разнообразието от модели и цветове, неприсъщи на господата, го направи още no-търсен, но как да изберем подходящия за нас? Модните дефилета показаха, че през настъпващия сезон пролет- лято 2012-а отново ще останем верни на панталона. Предлагат се най-различни варианти – актуални са както класическите кройки и едноцветни тъ­кани, така и нестандартните дължини, фасони и платове с ярки принтове, в последния брой на сп. „Журнал за жената”Широките панталони

Те са сред лидерите в модните тенденции за топлите месеци, защото най-добре стоят, когато са от гъвкави, ефирни и приятно падащи меки материи. Позволяват да „сложите“ талията навсякъде – по- високо или по-ниско от истинското й място, както и точно върху нея. Ако искате обаче да прикриете по-широ­кия ханш, „извисете“ талията почти до бюста. На този тип фееричен панта­лон върви да завържете копринен пояс вместо строг колан около кръста.

Правите модели

Изберете такъв панталон, когато търсите по-делова визия или искате да може да се комбинира според случая. Основното правило тук е да се спази класическият силует – талията си е на мястото, има гайки за колана, джобо­вете са врязани. Ако сложите сако – го­тови сте за офиса, облечете ли ефирна блуза – отивате на романтична среща, смените ли сакото с пуловер – излиза­те на разходка.

Тесните – тип „цигара“

Те са най-придирчивият към фигура­та модел, но и с най-дръзкия силует. Изискват стройни крака, слаби бедра, тесен ханш, стегнато дупе… с две думи – момичешко тяло. Много често моделите тип „цигара“ са от стреч деним, еластични матери и или лицева кожа. Стоят идеално с прилепнала те­ниска и


 

Цветовете и принтоветели с блестящ топ – зависи дали отивате в парка или на дискотека. Обувките може да са тип пантофки, с висок ток или дори ботуши. Непременно трябва да имате панталон, който не би посмял да сложи никой мъж, „диктуват“ спецовете по дамска мода. Нека да е цветен, ярък, дори с екзотичен принт – например на зеленчуци или пло­дове, не само на цветя. Остава и обра­тното правило, разбира се – традиция­та изисква да имате един-два елегантни панталона в строгите черен, сив или бежов цвят, „раздвижени“ най-много с райе. Можете да съчетаете няколко цвята и десени в един панталон.

Fashion Week: The Best of London Spring/Summer 2012

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар