Коя модна икона е измислила късата булчинска рокля и коса?

Легендарната революционерка в модата и живота мадмоазел Коко Шанел първа дръзнала да предложи на младоженките сватбена одежда, която да не се дипли и стеле чак до земята.

Къса булчинска рокля

Дотогава имало неписан закон, според който роклята на булката трябва да покрива изцяло нозете й, за да не може да се зърне дори глезенът на крака й.


Коко Шанел обаче сътворила един от първите модели сватбена рокля с дължина малко под коляното. Подобно волно разголване било определено като напълно неприемливо и дори неприлично. Коко обяснила, че се води от свои максими, една от които е, че официалният тоалет не бива да затруднява и ограничава движенията. „Дадох на жените чувството за свобода, върнах им техните тела… Тела, които бяха потънали под слоеве от дантели, корсети и подплънки, заради приумиците на някои дизайнери“, обяснява по-късно великата Шанел, пише Журнал за жената.

Освен късата сватбена рокля, дизайнерката въвела и модата на късата коса. Това обаче станало случайно: веднъж Коко опърлила къдриците си на газовия котлон и… смело ги отрязала.

В епохата, в която дългата коса била въпрос на престиж, младата дама гордо се разхождала с къса прическа. Така през 1917 г. се появила нова мода във фризурите.

АПИ СЛИМ – Хапче регулира апетита и желанието за сладко!

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар