До 1850 г. жените не са носели бельо под полите си! Още интересни факти за женското бельо!

По времето на Ренесанса изисканите дами се познават главно по тънката талия. Корсетът, появил се в испанския кралски двор, диктува модата през XVI-и век.

Бельото на жените

Подсилен с метални и дървени конструкции или с елементи от слонова кост и от балените на китовете, корсетът е истински инструмент за мъчения и води до респираторни проблеми, разместени ребра и смъкване на органите при жените.

Бельо – само за мъжете!


До 1850 г. под женските рокли и поли няма нищо. Кюлотите – нещо като панталони до коленете, се носят само от мъже, при това благородници или буржоа (за разлика от „санкюлотите“ (простолюдието), които не носят нищо). Те са измислени в Англия, където са използвани по време на гимнастически упражнения, за да не се виждат задните части при евентуално падане. Налагат се като бельо през XVI-и век и са характерни с дългата си цепка по средата. Смятало се е, че е абсолютно неприлично кюлоти да се използват и от дамите, чиито крака е трябвало да бъдат покрити от слабините до ходилата.

Женски изкушения

Аньес Сорел, любимката на френския крал Шарл VII, през XV-и век носи рокли с деколте, което разкрива половината от гърдите й. През следващия век Катерина Медичи въвежда модата на женския клин, по-удобен при езда. Кралица Мария-Антоанета се освобождава от корсета през XVIII-и век, но за сметка на това по десет пъти на ден сменя чорапи, поли и ризи.

На колко години е сутиенът?

През 2008 г. учени открили два сутиена отпреди 5 века в австрийския замък Ленгберг. Единият е от вълнена материя и има две презрамки и чашки съвсем като съвременните модели. Това е изненадващо, тъй като дълго време се е смятало, че сутиенът е измислен едва през XIX-и век като отрицание на корсета.

Епохата на найлоновите чорапи

Появата на найлоновите чорапи през 1940 г. е плод на истинска технологична революция. Първият модел е патентован през 1938 г. и представлява чифт меки, блестящи и устойчиви чорапи, които не се мачкат. Жените полудяват по този секси атрибут и особено по декоративния ръб, подчертаващ глезена и прасеца. През Втората световна война найлонът се използва с предимство за производството на парашути и палатки. Жените, лишени от любимия си аксесоар, започнали да хитруват и да рисуват ръбове по босите си крака…

 

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар