Омега 3 са безценни за здравето! Вижте как да ги използвате по-често!

промоции

Есенциалните мастни киселини Омега 3,6 и 9 се различават помежду си по своята химическа структура.

Храни, богати на омега 3

Известни са на биолозите отпреди 50 години, но всеки ден се откриват нови техни свойства, полезни за човешкото здраве. Омега 3 са от изключително значение за дейността на мозъка.


Мазните риби са добър  източник на Омега 3

В морските дарове и морските риби се съдържа голямо количество Омега 3. Колкото no-мазна е рибата, толкова повече са ценните мазнини в нея. Два пъти седмично риба тон, сьомга, сардина или скумрия осигурява на организма добра доза Омега 3.

Най-много има в семената

Една чаена лъжичка чия, ленено или конопено семе доставя 100% от препоръчителния прием на Омега 3. Най-добре е леко да запечем ядките, преди да ги добавим към салатата или да ги смелим с плодове и зеленчуци в чаша смути.

Помагат срещу  депресивни състояния

Проучвания сочат, че японските жени, които консумират много риба, рядко изпадат в следродилна депресия. Това се дължи на мазнините Омега 3, които имат превантивно действие срещу депресията. Клинични опити показват, че по ефикасност те могат да се сравняват с химически антидепресанти като Прозак. Американски психиатри препоръчват на хората, които вече са страдали от депресивни състояния, да взимат два пъти повече Омега 3 от обичайно предписваната доза.

Стимулират мозъка

Изследване, публикувано през 2016 година, потвърждава, че деца, родени от майки, които са консумирали много риба по време на бременността си, имат по-висок интелектуален коефициент и по-добри резултати на тестове по съсредоточеност и памет в сравнение с децата, чиито майки са избягвали рибата през бременността си.

Поддържат тънка талията

Мазнините Омега 3 пречат на размножаването на мастните клетки. Затова, ако липсват в менюто ни, има опасност от напълняване. Всички диети, които забраняват мазнините, са потенциално опасни за здравето, а и за линията.

ОМЕГА 3 РИБЕНО МАСЛО 1000 Doctor Nature код 30064

 

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар