Много важно е да прочистите дома си от отровите! Вижте тези безценни съвети!

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Пестициди, хигиенни продукти, пластмаса… Всекидневието ни е „населено“ с вредни химически вещества, които все пак можем да избегнем. Как?

Стайно растение прочиства

Прочистват ли въздуха стайните растения?

ДА. Две-три растения са достатъчни за помещение от 20 квадратни метра, за да се почувства прочистващият им ефект. Азалията абсорбира амоняка, фикусът – ксилена, формалдехида и толуена, бръшлянът е враг на бензените и химическите разтворители, филодендронът пък усвоява вредните субстанции от мебел­ните плоскости, а спатифилумът унищожава не по-малко от шест основни замърсителя на въздуха в дома.


Достатьчно ли е да мием плодовете и зеленчуците, за да ги почистим от пестицидите?

НЕ. Само с вода не можем да постигнем това. Трябва да ги накиснем във вода за 30 минути. Към нея трябва да добавим сода бикарбонат (1 с.л. на 1 л) или бял оцет (1/3 оцет за 2/3 вода). След това ги подсушаваме, за да не остават частици пестициди във влагата. Важно е да белим корите, въпреки грешното становище, че отнемаме по-голямата част от хранителните им вещества. Защото където има пестициди няма хранителни вещества. Разбира се, ако си произвеждаме био продукти, рискът от пестициди е нулев. А да купувате био продукти, също трябва да сте сигурни в източника.

Намаляваме ли замърсяването, ако спрем да използваме пластмасови опаковки за хранителните продукти

ДА. Най-големи щети се получават при загрява­нето на пластмасата. Затова при използването на микровълновата фурна, продуктите трябва да са поставени в стъклени или керамични съдове. Целофанът също съдържа вредни вещества, които при повишена температура преминават в храната. Употребяваните пластмасови опаковки са за боклука. Бисфенол А, вещество, което пречи на правилното функциониране на ендокринната система на човека, е забранен от 2015 г. насам, което означава, че в опаковки и пластмасови съдове от по-ранна дата той все още се съдържа.

Токсините преминават през черния дроб и бъбреците

ВЯРНО И НЕВЯРНО. Това са само два от основните прочистващи органи в тялото. Останалите са червата, белите дробове и кожата. Но най-тежката задача наистина се пада на черния дроб, който филтрира и неутрализира токсините 24 часа в денонощието. Бъбреците пък, които също работят неуморно, изхвърлят нежеланите вещества чрез урината.

Полезно ли е да изключваме смартфоните и Wi-Fi

ДА, но когато са в такъв режим, електронните устройства все пак изпращат на всеки десет минути вълни към излъчвателните антени. Новата тенденция в стационарните телефони е завръщане на стария кабелен модел, тъй като безжичните модели излъчват силни радиочестоти. Ако имате нужда от бебефон, изберете аналогов вариант и го поставете на един метър от леглото на детето.

Използването на натурални почистващи продукти намалява замърсяването в дома

ТАКА Е. Правени са изследвания сред жени, които, заради професията си, работят с химически почистващи препарати. Сред тях случаите на рак саповече, отколкото сред други професионални групи. Повече са и малформациите при плода сред бременните жени, изложени на действието на токсични продукти. Содата бикарбонат е и безвредна, и ефикасна за хигиената на дома. Други лесно достъпни натурални средства са белият оцет и черният сапун. За ароматизиране на жилището могат да се използват ароматни масла вместо изкуствено парфюмирани свещи, пише Здравеж журнал.

Ако намалим консумацията на риба, спасяваме ли се от алуминия

ДА, но всъщност всичко зависи от това каква риба избираме. Най-токсични са хищните риби (червен тон, риба меч, калкан), защото те усвояват и алуминия от рибите, с които се хранят. Два пъти седмично можем да си позволяваме при по-малък риск мазни риби като сьомгата или скумрията и немазни риби (треска, мерлуза, ципура, лаврак, барбун).

ЕНЕРДЖИ ПЛЮС РАЗТВОРИМИ ВИТАМИНИ код30239

 

 

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар