Музиката помага за доброто развитие на детето

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Тя носи радост и удоволствие и прави живота им по-приятен и вдъхновен. Научете повече.

Музиката и детето

Още с раждането

Времето на приспивните песни


Бебето обожава приспивните песни. Обикновено те представляват прости, нежни мелодийки с повтарящи се елементи, които действат успокояващо. Освен това са ефикасен начин за въвеждане на детето в света на музиката.

Под звуците на приспивните песни всички телесни функции се синхронизират – ритъмът на сърцето, дишането, температурата на тялото, мозъчната дейност…

На 1 година

Детето разбира думите на песните

Детските песнички обикновено могат да бъдат „изиграни“ от родителите с жестове, движения и мимики. Музиката улеснява разбирането на текста и така разчиства пътя за първите познания по роден език.

На 2 години

Класическа музика

Моцарт, Шопен, Бах – композитори, които обикновено смятаме за недостъпни за децата, всъщност могат да допринесат за съзряването на интереса им към мелодичността. Моцартовата музика с нейната светла хармония и с лесно запомняща се конструкция звучи като популярен „хит” и лесно влиза в синхрон с детската емоционалност. Ранното слушане на класическа музика създава вкус към нея, който в последствие може по-лесно да бъде поддържан.

На 3-4 години

Първи спектакли

Излизането на сцена поставя детето в друг свят, където властват въображението, условността, вълшебството. Залата на спектакъла придава нови измерения на музиката, детето я чувства физически чрез вибрациите на акустиката – точно както бебето в утробата на майката възприема външните звуци. Това е силно преживяване, към което се прибавят усещанията от комуникацията с другите участници в представлението, от аплодисментите, от тишината на паузите. За повечето деца музикалните изпълнения пред публика са незабравими спомени, пише Здравен журнал.

Защо неродените бебета обичат музиката?

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар