Ако сипете в чая си мляко, губите антиоксидантите! Ето защо!

Понеже е богат на антиоксиданти, витамини и други полезни съставки, чаят подсилва имунната система и намалява уврежданията в клетките по цялото тяло. Освен това той регулира нивата на кръвната захар и е полезен за сърцето и съдовете.

Мляко и чай е лоша комбинация

На много места сервират чая с каничка мляко за доливане. Изследването в САЩ изненадващо установи обаче, че с добавката на прясно мляко чаят губи някои от полезните си свойства.

Учените карали 16 души да пият топъл черен чай и черен чай, смесен с прясно мляко, както и само преварена вода. След всяко пиене измервали ефекта от напитката върху кръвоносните съдове на 16-те участници.

В сравнение с водата черният чай „значително подобри“ функцията на артериите, „но добавката на мляко напълно притъпи ефекта на чая“, посочват учените.

Те повторили теста с лабораторни мишки и получили същия резултат. Според учените той се дължи на млечните белтъци, които се свързват с антиоксидантите в чая и ги неутрализират. „Млякото обезсилва полезните ефекти на чая върху кръвоносните съдове“, заключават учените.

Те проверили и дали този ефект е налице и при соевото мляко. Оказва се, че да. Белтъците в соевото мляко неутрализират антиоксидантите в чая също както белтъците в кравето мляко.

Диета с кисело мляко – 5 кг за 5 дни

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар