Обещание за вълнуваща пролет в жълто

Започват месеците, в които модата има по-специално място в живота ни. Все по-топлото време ще се погрижи за нашето настроение, а италианският бранд LIU JO ще ни даде шанс да бъдем различни, свежи и неповторими, съветва в последния си брой сп. „ELLE”.

КУЛТ КЪМ ЖЕНСТВЕНОСТТА

Семплите линии и подчертано женственият намират своята реализация в първата от колекцията. Залагайки, на асиметрия­та, драпериите и майсторската игра тя не оставя съмнение, че ще освежи прекрас­но гардероба 8и. Без да бъде излишно претенци­озна, колекцията демонстрира умела комбина­ция от кройки и материи – LIU JO отделя все повече време и внимание за тяхното усъвър­шенстване. Важно място заемат лазерните прорязвания, които завършват дрехата по ро­мантичен начин. За комфорта и скъпия вид на облеклата се грижат третирани и различни ка­то плътност памучни материи, а денимът и плетивата демонстрират как текстурите и материите могат да се съчетават пълноценно. Цветовата палитра е неутрална щ сложни нюанси от бяло, екрю, оловно сиво, сиво-зелено, допълнени от оттенъци на небесно синьо и ли­монова кора. Редуване на мат и блясък доприна­сят за многопластовото усещане, което създа­ва колекцията.

Пример за играта с различни като плът­ност материи е и една от задължителни­те комбинации – яке и рокля. Велуреното яке подчертава талията и завършва визията по категоричен начин. Негова сполучлива алтернатива са саката от еластичен сатениран памук. Свободни бридж панталони се комбинират със силно вталени ризи, а при пелите важна роля е от­редена на кройката „молив“. Роклите са из­пъстрени с милитъри шарки, батик техни­ка, освежени от много декоративни детайли. Тениските с принтове са разработени в нови обеми и с асиметрични решения.

ЕСТЕСТВЕН ИЗБОР

В тази тема завръщането към спонтанното и натуралното е интерпретирано с помощта на дантели, ресни и декорации. Дълги рокли и поли в естествената гама обгръщат нежно тялото и демонстрират афинитет към материи като лен, памук, памучен поплин и коприна. Плисето и солирането са сред препоръчителните де­тайли. LIU JO са си поставили за цел всеки следващ сезон да правят стъпка напред в иновативните решения и с помощта на деликат­ни принтове, дантела и апликации да създават неустоими облекла. Традиционните за лятото флорални и животински десени са изместени от основния мотив на колекцията: морското конче! Цветовете сякаш са едно цяло c приро­дата – хладно сиво, приглушена глина, светла ох­ра, бежова сиена и оттенъци на зелено и розово. Тениските са още по-фини, т деликатна елас­тичност и женствени декорации.

LIU JO JEANS SPRING SUMMER 2012

 

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар