Забавни коледни игри у дома – предлагаме ви 7 варианта

Коледните празници са не само приготвяне на ястия и раздаване на подаръци, но преди всичко повече време, което да прекараме с любимите си хора

Предлагаме ви варианти за забавни коледни игри, с които да разнообразите както организирано от вас парти, така и спокойните вечери с близките си.

коледни игри

Забавни коледни игри

1. Отгатни броя на орнаментите!

Тази игра е много подходяща, ако сте поканили повече гости и някои от тях не се познават добре. За да „стопите леда“, можете да предложите на гостите си, още с влизането, да напишат на лист колко мислят, че са декоративните орнаменти на коледното дърво в дома ви.

Можете да добавите и допълнителни въпроси: колко от орнаментите са ангели или звезди, топки и т.н. Когато се съберете всички, прочетете отговорите на всеки от гостите – печели този, който е отгатнал точния брой или пък е най-близо до верния резултат. Подгответе някаква награда за победителя.

2. Закачливи коледни снимки

Можете да се снимате с брадата и шапката на дядо Коледа, с еленови рога, коледно чорапче, подарък, елха, корона и каквото още решите – като изрежете аксесоари от хартия, оцветите ги и ги закрепите за дървен шиш или сламка за пиене. Модели за такива закачливи аксесоари има в интернет. От вас се иска да ги принтирате и раздадете на гостите, на децата и на самите вас и после да си направите една много весела фотосесия, с която ще запомните празника.

3. Познай коледната песен!

Един от домакините ще ръководи играта, а всички останали се разделят на две групи. От всяка група се изпраща по един играч при водещия и той му казва име на коледна песен. След това двамата се завръщат в групите си и обясняват на съотборни­ците си коя е песента само чрез рисуване. Когато я отгатнат, те я запяват. Отборът, който пръв разкрие коя е песента, печели една точка.

4. Коледна шарада

Направете си специална празнична разновидност на популярната салонна игра за разгадаване на думи и фрази.

Ако загадките са с коледна тематика, това ще създаде не само забавление, но и още по-голяма празнична атмосфера. Добре е предварително да съставите списък с коледни думи, фрази или имена на популярни коледни филми и песни. След това, в ролята си на водещ, повикайте един от гостите и му кажете думата, а той трябва да се опита да я обясни на останалите участници в играта само с помощта на пантомима.

5. Скрит Дядо Коледа

Тази игра е много забавна, но тя трябва да се прави поне десетина дни и с повече участници – затова е подходяща за по-големи семейства. Преди първия ден на играта се написват на листчета имената на всички участници в играта. Всеки тегли по едно име, ако е собственото му, го връща и тегли пак. Целта е да изненадваш всеки ден с малък подарък, жест, закачка човека, чието име си изтеглил. Като той не бива да разбира кой е този, който му прави изненадите, всичко трябва да е тайно. Вечерта на Коледа всеки разбира кой е неговият скрит Дядо Коледа.

6. Направете оригинална коледна украса

Със сигурност идеята е много добра за деца, но нищо не пречи да се включат и по-големите в това артистично забавление. За целта обаче трябва да имате здрави и почистени шишарки. Предварително може да сте ги подготвили чрез напръскване със спрей с боя. След като тя засъхне хубаво, шишарките могат да се раздадат на малки и големи, които да ги украсят коледно с помощта на лепило, топчета, памук, мъниста и др. Създадените красиви орнаменти могат да се използват за коледна украса на дома, пише Журнал за Коледа.

7. Две истини и една лъжа

Ако имате гости за празника, с тази игра бързо ще разчупите леда между хората, които не се познават, а и всички останали ще се отпуснат и със сигурност много ще се забавляват. Идеята е един от гостите да каже за себе си три неща, като две от тях са верни, а едно е измислено. Останалите ще се опитат да познаят коя е лъжата. Който познае, казва две истини и една измислица за себе си и т.н. Можете да измислите въпроси на коледна тематика, като например: най-лошите подаръци, които сте получавали за Коледа, кои са любимите ви коледни песни и др.

Уред за сребърна вода

Пригответе си полезна сребърна вода у дома

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар