Какво означават числата във фън шуй?

промоции

Фън шуй е започнал да се създава с костенурката, изпълзяла от Жълтата река преди пет хиляди години. Знаците върху корубата й станали основата на фън шуй, И Дзин, китайската астрология и нумерология. Магическият квадрат на гърба на корубата на костенурката съдържал всички числа от едно до девет. Следователно числата винаги са били интегрална част от фън шуй.

Числата фън шуй

Числата фън шуй

Всяко число има значение, на което може да се погледне по различни начини. Ако числото на дома ви е 2368, например, всяко едно от тези четири числа може да бъде разгледано отделно от другите или те могат да бъдат събрани и да се редуцират до едноцифрено число. На Запад обикновено нумеролозите обръщат по-голямо значение на крайния резултата от събирането на всички числа и редуцирането им до едноцифрено число. На Изток по-често вниманието се насочва към оценяване на всяко отделно число.


Числата са разделени на ин числа и ян числа. Четните числа са ин числа и нечетните числа са ян числа. Ян числата се считат за по-благоприятни от ин числата, но се изиска баланс между наличието на ин числа и ян числа. Следователно по-добре е числото на къщата ви да съдържа и ин числа, и ян числа, отколкото да бъде или ин число, или ян число.

Може да сте забелязали, че азиатците обичат числото осем. Причината за това е, че на кантонски думата за „осем“ звучи като думата за „благоденствие“. Освен това те обичат и числото две, тъй като то звучи като „лесен“. Те обаче не харесват числото четири, тъй като то звучи като „смърт“. Ако числото на къщата ви е 24, те биха го интерпретирали като „лесна смърт“. Причината за това е, че китайците използват омофони, за да определят значенията на числата. Ако числото звучи като нещо приятно и желателно, то се счита за добро число. Поради тази причина числото осем се счита за положително, а числото четири се счита за отрицателно. Традиционно, числото четири се свърза с положителните сфери любов, секс и образование.

Ето пример за омофонните интерпретации на всяко число до девет:

Едно звучи като „чест“. То освен това звучи като „победил“.

Две звучи като „лесен“.

Три звучи като „растеж“.

Четири звучи като „смърт“.

Пет звучи като „нищо“.

Шест звучи като „богатство“.

Седем звучи като „сигурен“.

Осем звучи като „благоденствие“.

Девет звучи като „дълъг живот“.

Източник: Ричард Уебстър, Фън шуй за дома

Уред за сребърна вода Dr. Silver 101

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар