Очила – топ моден аксесоар

Очилата са моден аксесоар. Въобще не се притеснявайте, ако се налага да носите очила с диоптър. Подходящата рамка подчертава хубавите черти и добавя интелигентно излъчване към визията. Слънчеви очила за пролет/лято 2012.

Имате проблем с очите, а не обичате да носите контактни лещи? Време е да преодолеете предразсъдъците към очилата с диоптър, защото те са отдавна заровени в миналото. Не очилата, а комплексите по отношение на носенето им. Модерните рамки, които пасват на формата на лицето, правят очилата топ моден аксесоар. Толкова модерен, че дамите без очни проблеми все по-често прибягват до него. Особено щом се нуждаят спешно от визуален интелект. За късогледите дами най-подходящи са очилата с дискретни метални рамки. За далекогледите – очилата с широки рамки.

Какви са подходящите рамки за различните форми на лицето? Какъв грим да носите при очни проблеми? Какви са тенденциите при слънчевите очила за пролет/лято 2010?

Очила за различна форма на лицето

  • Очила за овално лице – понася очила с всякакви рамки: кръгли, правоъгълни, тип „пеперуда“.
  • Очила за кръгло лице – предимство имат ъгловатите рамки с по-особена форма или тези тип „пеперуда“.
  • Очила за издължено лице – нуждае се от кръгли или продълговато-овални рамки. Идеални са моделите с тънки рамки.
  • Очила за триъгълно лице – за него са нужни малки, закръглени очила от метал или дискретни форми тип „пеперуда“.

Най-подходящ грим за късогледи дами, които носят очила

Идеални са сенките за очи в светли, наситени цветове и по-наслоена спирала за мигли, която оптически увеличава очите. Избягвайте всичко, което смалява очите, например тъмна очна линия.

Най-подходящ грим при далекогледи дами, които носят очила

Избягвайте силни перлени сенки или наситени, ярки цветове. Нежните матови тонове стоят по-добре на очите. Идеални са преливащите се нюанси. Очната линия трябва да е много тънка.

Слънчеви очила пролет/лято 2010

Слънчевите очила не просто защитават очите от вредните ултравиолетови лъчи. Слънчевите очила са задължителен моден аксесоар, когато Слънцето заслепява с лъчите си. Най-важното при избора на слънчеви очила е да стоят добре на формата на лицето, но най-хубаво е да са съобразени с новите модни тенденции. За пролет/лято 2010 слънчевите очила са огромни, предимно с квадратни форми и тип “авиаторски”. Рамките са повече от разнообразни.

 

 

2 незаменими летни умения – КАК да избереш слънчеви очила ?

 
Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар