2 незаменими летни умения – КАК да избереш слънчеви очила ?

С тези съвети ще носиш не само убий­ствен моден аксесоар, но и перфектно­то предпазно средство за твоите очи.

ТЪРСИ БАЛАНСА

Избери очила, които не повтарят формата на лицето ти. Ако то е кръгло, заложи на правоъгълните рамки. В случай че имаш права челюст и високо чело, кръглите варианти ще ти стоят по-добре. Жените със сърцевидни лица, при които скулите са по-широки от брадичката, се радват на богат избор, тъй като почти всички форми им отиват. Класическите авиаторски очила на RayBan сa най-универсалният модел, който може да бъде носен от всеки.

ПРЕДПАЗИ СЕ

Стъклата на очилата ти трябва да предпазват очите от 99% от UV лъчите. Повечето качествени модели го правят, но за всеки случай провери какво пише на кутийката. Освен това има специални покрития, които правят очилата устойчиви на морска вода и масло – това е полезно, ако ще прекарваш повече време на плажа, защото всякакви зацапвания по стъклото не са полезни за зрението ти.

ИЗБЕРИ ПРАВИЛНИЯ РАЗМЕР

След като сложиш очилата в магазина, усмихни се широко. Рамките не бива да се отлепят от носа, или да опират в бузите ти. Повечето метални модели имат възглавнички, които позволяват наместването им, но пластмасовите обикновено не разполагат с тази опция, така че ако не ти пасват перфектно, просто имаш нужда от друг чифт. В случай че успяваш да пъхнеш два пръста между дръжките на очилата и лицето си, трябва да пробваш по-малки рамки.

ПОДДЪРЖАЙ ГИ

Ако носиш очилата си вдигнати на главата си, дръжките им ще се разширят. Стягай ги редовно – в добрите оптики ще го направят безплатно за теб, или си купи специална малка отвертка, с която можеш да се справиш сама.

ПАЗИ СТЪКЛАТА СИ

Твърдите калъфчета са най-добри, но ако са прекален! обемни за чантата ти, вземи си микрофибърна торбичка. Избягвай контакта с пясъка, защото дори

 

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар