Ако държите на добрата си репутация на работното място, спазвайте тези съвети

Запомнете: не си струва да отричате и да обяснявате, че слуховете за вас са пълна глупост. Грешка ще е и да се оправдавате защо се е получило така. Най-често подобен подход само подгрява интереса към вас и поведението ви и околните се стараят внимателно да следят какво правите и да търсят потвърждение на слуховете. А който търси, винаги намира – ако не намери, то със сигурност нещичко ще измисли.

На работното място

На работното място

Как дa постъпвате?

Просто не реагирайте на провокации, зли намеци и дразнене от страна на колегите по ваш адрес.Много хора обичат да се шегуват, като подочуят нещо за себе си. Да – наистина, в много случаи хуморът може и да размие негативните приказки. Но има риск да „ходите по тънък лед“, ако разчитате само на шеговития подход. А в подобна ситуация е по-добре да не рискувате. Най-добрият вариант е да не влизате в дискусия. Имайте предвид нещо важно: интересът към вас ще спадне в момента, в който се появи нова жертва на „злите езици“. Но не си струва вие да търсите друг обект и да влизате в обсъждания на проблемите на други колеги – не се превръщайте в клюкари само за да се спасите в конкретната ситуация, пише Журнал за жената.


Как да спестите време от лични дейности, за да не освободите от работно си място

Според статистиката най-много от работното ни време крадат разговорите с роднини и приятели – по телефона, по скайп или други средства за връзка. Всъщност по-голямата част от тези разговори са празно бърборене. Ако не искате да „излетите“ от работа, е важно спешно да вземете следните мерки:

  • премахнете от компютъра си всички игри;
  • не дръжте постоянно отворени страниците на социалните мрежи и лична- та си поща (освен ако тя не е нужна за работата ви);
  • когато се занимавате със сериозна работа, изключвайте скайпа (и др. подобни) или поне сменяйте статуса си;
  • при невъзможност да откажете близките си да ви звънят, за да си приказвате по всякакъв повод в работно време, изключвайте поне звука на личния си телефон – така няма да се принуждавате да вдигате за щяло и нещяло;
  • забравете за дългото сладко клюкарстване с колежки в работно време – ако имате какво и с кого от колегите да си говорите, уговорете се за времето на почивката или просто идете на по питие след работа.

Как да се справите с паниката при заплаха от уволнение?

Какво се случва всъщност с вашето тяло и съзнание, когато изпитвате паника? Надига се вълна от страх, която не само обездвижва тялото ви, но и сякаш „свива“ съзнанието ви, като по този начин прави невъзможна адекватната реакция към случващото се. Определено не бихте могли да направите много с парализирани ръце и „изключен“ мозък. А трудните моменти изискват издръжливост, хладнокръвие, широта на възприятията и чувство за хумор. Постарайте се да изработите нужните навици и да възпитате в себе си тези качества. В никакъв случай не се поддавайте на паниката. Ако някой от колегите ви се опитва често да обсъжда с вас този въпрос и да споделя страховете си, просто избягвайте за известно време контакта с него, за да си спестите „заразяване“ с неговите страхове и панически изблици. И последно (но не по важност): дайте си ясна сметка, че вашите чувства в случая едва ли ще предотвратят това, което има да става. Вършете си работата спокойно и съвестно – това е най-сигурната гаранция, че сте най-малко застрашени от съкращение.

 

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар