7 тайни Beauty точки (които ще излагаш на показ този месец)

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Продуктите за коса са заели цялата етажерка в банята, устните ти са идеално гладки и защитени, но… какво става с останалите 2000 части от твоето тяло? Ето няколко полезни съвета как да приведеш седем от тях в идеален вид

1. Дупе

He е тайна, че това е една от може би най-секси точките тялото, но повечето жени не й обръщат нужното внимание, защото се намира отзад. Опитай това лесно упражнение, за да повдигнеш и стегнеш дупето: Застани в лек разкрач и приклекни, заемайки седяща стойка, задръж 2-3 секунди и се изправи. Повтори колкото можеш повече пъти в рамките на 30 секунди, почини за 10 секунди и направи още две серии. Стегни допълнително кожата с лосион за тяло, съдържащ кофеин.

2. Врат

Повечето от нас се сещат да слагат слънцезащитен крем само отпред – на лицето и шията, забравяйки, че отмятайки или връзвайки косата на кок или опашка, оставят кожата на врата напълно незащитена. Опитай слънцезащитен спрей, който стимулира по-бързото естествено потъмняване на кожата.

3. Гърди

Това, че сега се носят силно изрязани деколтета, разкопчани ризи и бански, е страхотно, но това води до опасност от поява на пигментни петна и фини линии по кожата в тази област. Лосионите, серумите и кремовете за тяло, богати на витамин С, ще те избавят от подобни притеснения. Остава ти само да сложиш финалния щрих с по-тъмна бронзираща пудра между гърдите, за да ги напомпаш оптически.

4. Бедра

Учените откриха какви ли не начини за забавяне на стареенето на кожата, но зада­чата за справяне с целулита все още остава неразрешена докрай. Една от най-популярните процедури в SPA салоните – маса­жът, може да помогне, защото разбива мас­тните депа. Докато си под топлия душ, притисни върха на пръстите към кожата и прави малки кръгови движения около 2 минути. За да подсилиш ефекта, след баня нанасяй антицелулитен крем, който съдържа ретинол, чист витамин А и кофеин. Те намаляват складирането на мазни­ни и стягат кожата на тялото.

5. Рамене

Фитнесът върши чудесна работа, но и вкъщи, използвайки тежестта на собственото си тяло, можещ да се тонизираш за нула време. Опитай старите, но златни лицеви опори или така нареченото рачешко ходене: седни и постави ръцете отзад, повдигни таза нагоре и започни да се движиш на четири крака.

6. Гръб

Уви, акнето в областта на гърба не е запазена марка единствено на тийнейджърите. Един от виновниците затова, може да бъде балсамът за коса, затова преди да спреш душа, се увери, че си го отмила хубаво от тялото си. За да възстановиш ба­ланса и изчистиш кожата от дребни­те пъпчици, обтривай засегнатите участъци с памучен тампон, напоен с лосион, съдържащ салицилова ки­селина.

7. Лакти

За да ги направиш меки и нежни, 1-2 пъти дневно ги мажи с крем, съдържащ урея, салицилова и млечна киселина, които постепенно излющват горния слой мъртви клетки, за да разкрият по-гладка и свежа кожа.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар