Останете красиви въпреки годините с тези лесни правила!

промоции

Всички хора остаряват, но това не значи, че не можем да останем красиви въпреки годините. А за да бъдем красиви, трябва да сме преди всичко здрави и със свеж ум!

Красиви през годините

Красиви през годините

Научете сега някои лесни правила и обяснението защо е важно да ги спазвате.

Хранете се правилно. колкото и банално да звучи, поддържането на телесното тегло в норма съхранява и мозъка. Редица изследвания показват, че има връзка между здравословното хранене и развитието на болестта на Алцхаймер. Колкото по-богато на oмега 3 мастни киселини (мазни риби, растителни масла) и антиоксиданти (съдържат се в зеленчуци, плодове, зелен чай и дори шоколад) е менюто ви, толкова по-малък е рискът да отключите това заболяване.

Спете достатъчно. Не само тялото, но и умът ни има нужда от нощна почивка. По време на сън в мозъка се образуват нови връзки, формира се дългосрочната памет.


Приемайте витамини и микроелементи, пийте фолиева киселина, витамини В12 и D, I магнезий – помагат за съхраняване и укрепване на мозъчното здраве. Проведени в различни научни институти изследвания на свойствата на витамин Е, гинко билоба, коензим Q10 и куркума са дали по-ниски резултати по отношение на здравето на мозъка, но хранителни добавки с тези съставки могат успешно да се прилагат като профилактична мярка. Преди да решите какво да приемате, най-добре се посъветвайте с личния си лекар.

Откажете се от цигарите и алкохола. Тези нездравословни фактори са най-лесно предотвратимите с цел намаляване риска от алцхаймер. Американски учени са пресметнали, че съчетаването на пиене и тютюнопушене увеличава опасността от развитие на деменция след 65-годишна възраст на 79% и приближава началото на болестта на Алцхаймер с 6-7 години.

Натоварвайте се с умствена работа. Тези, които поставят на мозъка си нетривиални задачи, значително намаляват вероятността от развитие на невродегенеративни изменения. Тук действа принципът, че ако не го ползваш, го губиш. Затова се занимавайте с решаване на кръстословици, логически задачи, учене на чужди езици, свирене на музикални инструменти, опознаване на нови места и страни.

Занимавайте се със спорт. Редовните физически натоварвания във всяка възраст помагат да се свали рискът от развитие на алцхаймер с цели 50%. Учените препоръчват на хората след 60 години да спортуват с умерена интензивност поне 2-3 дни в седмицата, като непременно включат в тренировките си упражнения за координацията на движенията и балансиране на тялото.

Общувайте. Човекът е социално същество и са му необходими контакти с други хора, за да е жизнен и активен, напомнят учените. Изследвания показват, че общуването дори в по-напреднала възраст влияе положително на мозъчната дейност. Сред най-подходящите са срещите на възрастни хора с внуците им – освен интелектуална активност, те предполагат и физическа.

Освободете кожата си от токсини с тези природни средства (РЕЦЕПТИ)

Достатъчни са 15 минути с гел от алое вера и кожата ви ще засияе!

Гледате се в огледалото и не харесвате бръчките си? Ето спасението! (рецепти от народната медицина)

 

 

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар