Релаксацията е едно приятно преживяване и може успешно да лекува доста оплаквания! Ето кои са те!

Релаксацията позволява на комплекса “психика—тяло” да се заеме със собственото си изцеляване, възстановявайки вътрешната хармония и създавайки наново условия за оптимално функциониране. Това е и много приятно преживяване.

Релаксация

Релаксация

В терапевтичен смисъл релаксацията е освобождаването на умственото и физическото напрежение. Колкото и да изглежда просто, не са много хората, които могат да освободят едновременно умственото и физическото напрежение без помощта на обучение. Затова са били разработени множество техники, за да се подпомогне дълбокото равнище на релаксация и да се подсили психичната интеграция. Всички използват въздействието, кое­то психиката може да има върху тялото.

Избирането на метод е много личен въпрос, но работата с терапевт – индивидуално или групово – е отличен начин човек да учи.

КАКВО МОЖЕ ДА ЛЕКУВА РЕЛАКСАЦИЯТА?

Лечението е деликатно и неинвазивно и на него реагират много оплаквания, включително:

  • психични и физически проблеми, свързани със стреса
  • гадене и повръщане (поради бременност, химиотерапия и т.н.)
  • болка
  • тревожност, депресия и пристъпи на паника
  • астма
  • артрит
Флотационна терапия

Флотационна терапия


ФЛОТАЦИОННА ТЕРАПИЯ

Благотворните психични ефекти на безтегловността, комбинирани с минимални външни стимули, започват да се изследват за пръв път през 50-те години на XX в. Такава комбинация може да се постигне във флотационен резервоар – напълно затворен басейн, дълъг около 2,75 м, широк 1,5 м, съдържащ около 25 см вода с телесна температура. Водата е много солена и поддържа изцяло плаването на човешкото тяло.

Пространството над водата се поддържа с климатик. Чрез ключ се задейства вътрешна светлина, а в някои резервоари – и мека музика, струяща от високоговорители.

В тази успокояваща среда с ограничена светлина и звуци (или те напълно отсъстват) психиката и тялото лесно могат да навлязат в състояние на пълна релаксация, чиито ефекти се запазват и се натрупват със сеансите. Флотационната терапия облекчава такива физически заболявания като артрит и високо кръвно налягане (хипертония). Тя обаче се използва по-често в психотерапията, за да се намали равнището на стресови реакции и така тревожността се замества с добро чувство на духа, подпомага се творчеството и съзнанието, подобрява се решаването на проблеми и се усилват процесите на учене.

Звуковата терапия лекува като създава баланс в тялото!

Защо ароматерапията е толкова полезна?

Това са много ефикасни съвети за лесно справяне с досадни неразположения

 

 

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар