Това са техники за готвене, които пестят време

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Без значение дали е по-кратък начин за приготвяне, или пък готвите храна в големи количества, винаги има много начини да спестите време в кухнята.

Техники на готвене

Техники на готвене

Нарязване на зелените подправки и зеленчуци с ножица

Много по-бързо ще нарежете пресните зелени подправки с ножица, отколкото с нож върху дъска. Поставете подправките в голяма чаша или кана и ги нарежете с остра ножица (над тенджерата или смесителната купа, или върху готовото ястие). Дръжте връзката здраво и режете от върха надолу, като включите и по-крехките дръжки на подправки като кориандър, див лук, мента и магданоз. Пресният босилек е най-добре да се накъса.


Кухненските ножици са удобни и за рязане на зелен лук, подрязване на грубите стъбла на листни зеленчуци или върховете на пресен грах, зелен фасул, цариградско грозде, френско грозде и касис.

Приготвяне на бекона и шунката

Ножиците са много удобни и за нарязване и обрязване на бекон, шунка и колбаси. Повечето видове бекон се продават без кожата, но с помощта на остър чифт ножици излишната мазнина се отстранява много бързо, а месото се нарязва на малки парчета. Сготвеният бекон също може да се нареже с ножици, като за целта топлите резени се държат с щипка.

Счукване на чесъна

За да си спестите почистването на пресата за чесън, опитайте начина, по който главните готвачи го счукват. Поставете необелената скилидка с плоската страна надолу върху дъска за рязане и я смачкайте, като я притиснете с плоската част на острието на голям нож. Отстранете люспите, нарежете чесъна на ситно и посолете.

Ако предпочитате, може да оставите чесъна частично счукан и да го добавите към храната по време на готвене, като го извадите в края на готвенето.

Малко значи красиво

Колкото по-ситно са нарязани продуктите, толкова по-малко време отнема готвенето им. Ако добавяте зеленчуците към супи или бързи печени ястия, ги нарежете на дребно.

Крехките меса като филе от пилешки гърди или обезкостена агнешка плешка и бут, нарязани на хапки, са чудесни за шишчета. В горещ грил приготвянето на пилешкото отнема 10-12 минути, а на агнешкото – около 20.

Цяла тиква във фурната

Ако използвате фурната, заедно с останалите ястия може да поставите вътре да се пече цяла тиква. Печенето подобрява вкуса и спестява време, тъй като не е необходимо да белите тиквата предварително. Първо набодете кората с вилица, след това печете на 180 °С (160 °С във фурна с вентилатор) или на средна температура според вида фурна за 1 час или докато месестата част е мека при пробождане. Когато тиквата е готова, разполовете я и отстранете семената. Извадете месестата част с лъжица и използвайте в супа или за гарнитура – само овкусете и поръсете с малко олио или направете пюре с малко масло.

Пюре за нула време

Най-лесният и бърз начин да се намачкат картофите, така че пюрето да е гладко и кремообразно, е с миксер. Добавете малко топло мляко или сметана, смлян черен пипер и масло. За да остане леко и пухкаво до сервирането, го покрийте с чиста кърпа за съдове, а не с капак – тя абсорбира парата и не й позволява да се кондензира и да капе обратно. Може да сервирате картофите и грубо намачкани с масло и магданоз.

 

Какви основни продукти трябва да съдържа добре зареденият кухненски шкаф

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар