Помогнеше си с иглика против безсъние

Същинската иглика (Primula officinalis) се на­мира предимно по хълмовете, подножията на планините и планинските пасбища. Тя рас­те и по повечето ливади, под храстите и покрай пътищата. Цъфти рано напролет. Златно- жълтите цветове на игликата излъчват приятна миризма на мед и образуват съцветие, разположено върху стъбло в средата на листна розетка, високо от 10 до 20 см. Берат се корените, листата и цвета. Чаят от иглика е отлично ук­репващо средство за нервите и сърцето, облекчава мигрена и главоболие на нервна почва, действа чудесно при възпа­ления на сърдечния мускул, водянка и склонност към апоплектичен удар. Отварата от корени с мед се препоръчва за бъбречни заболявания. Чаят от корените и цвета лекува бронхит, пневмония, астма, кашлица, болести на диха­телната и нервната система, безсъние, болки в коремната област и виене на свят. Игликата, в комбинация с цветове от лавандула, жълт кантарион и някои други бил­ки, е много ефикасна против безсъние. За разлика от ме­дикаментите, които вредят на нервната система, чаят от тези билки няма вредните им странични ефекти. Освен на нервите игликата помага и за успокояване на сърцето. Билката има свойството да прочиства кръвта. Благода­рение на нея се изхвърлят от­ровни вещества, които водят до развитието на ревматични заболявания и подагра. Чаят от иглика има благопри­ятно действие при мигрена и главоболие на нервна почва. Възпаленията на сърдечния мускул също се повлияват добре. От сварените корени, смесени с мед, се получава чай, който е благоприятен за бъбреците. Той помага и за изхвърлянето на камъни от пикочния мехур. Билката често се използва при терапия на грип и астма.

Ето две много ефи­касни рецепти за употреба на игликата

  1. При безсъние: 50 r иглика, 25 г цветове от лавандула, 10 г жълт кантарион, 15 г плодна шишарка от хмел, 5 г корени от валериана. Една препълнена чаена лъжичка от тази смес се попарва с 250 мл вода и се оставя 5 минути да се изкисва. Пием горещо на глътки, преди лягане. Може да се подслади с малко мед.
  2. За пречистване на кръв­та: 50 г иглика, 50 г млади пъпки от бъз, 15 г листа от коприва, 15 г корени от радика. Взима се една препълнена чаена лъжич­ка от тази смес, попарва се с 250 мл вода и се оставя да кисне 5 минути. През деня се изпиват на глътки две чаши чай, подсладен с малко мед.

Ако страдате от проблеми със съня и имате болки в гърба, раменете и врата – възглавницата BIOMAGNETIC POWER Е ВАШЕТО РЕШЕНИЕ! Поръчайте тук и вижте повече информация на www.facebook.com/Биомагнитна възглавница

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар