Йога за лицето – как да спрем годините?

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

С възрастта кожата посте­пенно започва да се отпуска, поя­вяват се бръчки. Ние можем да забавим този процес u да запа­зим свежестта на лицето с древ­ните средства на йогата.

Гимнастиката за лице раздвижва многобройни мускули и по този начин стяга контура и освежава чертите. Правете я всеки ден – вечер след махането на грима или сутрин, преди да нанесете дневния крем. Нужни са ви само 10 минути!

Около устните

Пъхнете показалците си в двата края на устата и леко ги раздалечете, като се стремите да държите устните затво­рени. Задръжте така няколко се­кунди и постепенно уве­личавайте съпротивата на устните. Повторете упражнението десетина пъти. Преди и след това нанасяйте балсам на устните.

Против двойна брадичка

Обърнете главата си встрани и леко я повдигнете. Отворете уста и се опитайте да я затво­рите така сякаш челюстта ви се съпротивлява на това. Увеличавайте постепенно на­прежението в продължение на няколко секунди. Повторете упражнението де­сетина пъти.

Около очите

Затворете очи и поставете по­казалците си по средата на клепачите, непосредствено над очните кълба, а палците – под очите. Отворете и пак затворете очите. Никаква гън­ка не трябва да се образува по клепачите, тъй като пръстите ги държат опънати. Повторете десетина пъти.

Релакс на лицето

Всеки сеанс по йога за лицето може да завършва с лек масаж. Използвайте масло от арган или от житни зародиши. Започнете с челото – поставе­те върховете на пръстите си в средата и правете бавни и ритмични движения в посока навън. След това продълже­те към слепоочията и после към ушите, сякаш искате да разтеглите челото. Върнете се на слепоочията с още няколко масажни движения.

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар