Помощ, либидото ми спи зимен сън!

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Какво да се прави, човещинка. Само не изпадай в депресия! Открий причината за еротичната засечка и промени нещата – още довечера!

Всички си имаме периоди, когато бихме се занимавали с всичко друго, но не и с, това. Добрата новина е, че причината за ситуацията най- често не е физическа – и слава богу, не е вечна. В огромна част от случаите нивата на либидото (освен ако не вземаме медикаменти, сред чиито възможни странични ефекти е и този) се ръководят от емоционалното ни състояние. Идентифицирай откъде идват твоите еротични ядове и отстрани проблема без отлагане!

Кои четири твърдения се отнасят в най-голяма степен за теб самата?

  • Партньорът ми прави нещо, което и до ден днешен не е разбрал, че мразя.

  • Ужасно много се влияя от мнението на хората около мен.

  • Невинаги се чувствам привлекателна и секси в леглото.

  • Потискам се, когато другите не се съобразяват с мен и с това, че и a3 може би имам какво да кажа.

  • Наслаждавам се повече на секса, когато съм изкарала цяла здравословна седмица.

  • Обсъждам положението в спалнята повече с приятелите ми, отколкото с гаджето ми.

  • Често използвам „би трябвало да“, когато си мисля или говоря за секс живота си.

  • Трудно преглъщам критиката, макар че знам, че е полезна.

  • Повечето от приятелите ми се радват на страхотен секс.

ПРЕОБЛАДАВАЩО ЧЕРВЕНО

Изборът на твоите еротични ядове е комуникацията. ОК, той не е минал през душа непосредствено преди да се отправите към леглото – отново! И все още се опитва да направи онази кошмарна маневра, която може да се нарече с хиляди епитета, нито един от които не е „супер“… Ясно е, че си раздразнена, но какво правиш по въпроса? Ами, нищо, беснееш си мълчаливо, защото смяташ, че другарчето ти по страст би трябвало да усети как се чувстваш. Мнозина от нас постъпват точно така, трупайки недоволство, докато стигнат до момента, в който престават да допускат другия до себе си. Ако източникът на беса ти е външен (работата му нонстоп например), трябва да го обсъдите извън спалнята. Но ако е нещо, свързано с негова секс техника, най-добре повдигни въпроса по време на самия секс. Да обсъждаш някакви еротични кусури, далеч не е най-приятното занимание на земята и обикновено човек има чувството, че стигне ли се дотам, това е началото на края на връзката му. Но това не е така. Който и секс терапевт да попиташ, ще ти каже, че е тъкмо обратното – колкото по-добре се разбирате и обсъждате положението, толкова повече ласки ще искате.

ПРЕОБЛАДАВАЩО СИНЬО

Изворът на твоите еротични ядове е самочувствието. Адски важно е да спреш да си самонасаждаш негативни сценарии, свързани с тялото ти, защото там, където свършват те, започва наистина страхотното прекарване. Невероятно, но факт: може да си размер XL, да си самоуверена и да се радваш на невероятен секс, а може и да си XS, да не харесваш външния си вид и никак да не се забавляваш, когато дойде моментът с разсъблича нето. Така че всичко, което трябва да направиш, е да разгонваш всяка появила се отрицателна мисъл и нагласа (защото те наистина не са верни!) и да повдигнеш и укрепиш самочувствието си – по своя формула. За някои върши работа подмяна на гардероба, за други – намирането на хоби, за трети – тренирането. Намери своята любима рецепта и я приложи в действие без отлагане. Междувременно, докато изчакваш да даде резултати, опитай нещо, което препоръчват експертите по самочувствие – шоково разтопяване на ледовете в спалнята. Секс ентусиазмът е заразителен, така че започни любовната игра с демонстрация на самоувереност – стриптийз, мръсни приказки, минаване отгоре… ти решаваш. Когато видиш реакцията на другата страна, която ще е повече от положителна, ще придобиеш напълно реално усещане, че си просто страхотна. Защото ти наистина си!

ПРЕОБЛАДАВАЩО ЗЕЛЕНО

Изворът на твоите еротични ядове е сравнението. Сравнението между твоя еротичен (и не само) живот и този на приятелите ти никога не е било, не е и няма да бъде добра идея. Най-малкото защото всички сме свикнали да разтръбяваме най-добрите си секс постижения и златни времена и да премълчаваме спадовете в спалнята. Откъдето верижно си насаждаме очакването, че трябва да ни се иска да правим секс нонстоп, иначе нещо не ни е наред, фактите обаче са други – според проучване една средностатистическа двойка прави секс едва 2-3 пъти месечно. Така че зарежи представата, че това, че либидото ти изключва в някои моменти, е кофти. Може просто да си погълната от нова работа, където стресът ти е в повече, или да си преуморена от грижата за децата, или да си се изпокарала с приятелка или с вашите и това да те тормози. Не сме създадени като секс роботи, нали така? Онова, което има значение, е колко често правиш любов с желание, а не колко често я правиш, защото това не е спортна дисциплина. Ако прекарате вечерта заедно, вземете си храна за вкъщи, гледате някаква комедия, пиете по чаша вино и се смеете много например, лежерната комбинация като нищо ще изиграе ролята на плавен преход към секс. И обратното: задължителният график „работа – вечеря и миене на чиниите – секс“ е предварително обречен на неуспех.

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

 

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар