5 причини да пиете сок от червена боровинка

Червените боровинки са ниско калорична храна, с високи антиоксидантни свойства и много витамини. 

cranberry-juiceЕто какво можете да получите от пресен, суров, неподсладен сок от червена боровинка и защо трябва да го добавите към ежедневната си диета.

  1. Може да се предотврати инфекция на пикочните пътища

Ако имате повтарящи се инфекции, пиенето на сок от червени боровинки всеки ден може да бъде решение на вашия проблем. Вече има много доказателства, че сокът​​отчервенаборовинкапроменяструктуратанаЕ.колите, бактерии, отговорнизаинфекциите на пикочните пътища.

  1. Насърчава по-добро храносмилане

Проантоцианидините са антиоксиданти, открити в сока от червени боровинки. С тяхна помощ сокът от червена боровинка потиска растежа на Helicobacter Pylori, бактериите, които причиняват язва на стомаха и са рисков фактор за рак на стомаха. Освен това поддържа здравословен баланс на добрите бактерии в стомаха и спомага за редовното изхождане.

  1. Подобрява здравето на зъбите.

Проантоцианидините предотвратяват вредните бактерии, които процъфтяват по зъбите и могат да доведат до различни орални здравословни проблеми като пародонтоза.

  1. Полезни за сърцето

Ние всички знаем, че освен рак, сърдечно-съдовите заболявания са сред най-големите убийци в света. Добавяйки сок от червена боровинка към вашата диета може да ви помогне да поддържате здраво сърцето си. Сокът​​от червени боровинки увеличава липопротеините с високаплътност, известни още като добър холестерол. Той също така съдържа високи нива на флавоноиди, които подобряват кръвообращението и така предотвратяват сърдечно-съдови заболявания.

  1. Има анти-стареене ползи

Всичко, от което се нуждаем е една чаша сок от червена боровинка на ден! Високите нива на антиоксиданти, открити в боровинките предлагат защита срещу стареенето и намаляват симптоми като липса на координация и загуба на паметта. Този сок предпазва клетките от свободните радикали, които допринасят за стареенето и поддържат кожата ви да изглежда по-млада.

 

Ето храните, с които ще сте здрава и по-красива!

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар