7 неща, които да научите детето си, преди да тръгне в предучилищна група

алкогард промоция

Умът на малкото дете е като мокър пясък, каквото и да напишете ще остави следа. 

nau4ite decataВашето дете ще се научи на много неща в предучилищна възраст. То ще научи основите на живота, но има някои неща, които едно дете трябва да научи преди предучилищната подготовка. Вижте кои са те.

  1. Лексикалните умения

Вашето дете трябва да знае да произнеся името си правилно. Трябва да разбира езика добре, за да общува с другите деца.

  1. Правилно да се контролира

Важно е да научите детето да разбира смисъла на контрола. Ако детето ви е твърде упорито и не умее да контролира емоциите си, то ще има проблеми в общуването. Затова е важно да му обясните правилата на поведение с много търпение и обич.

  1. Научете го да се грижи за себе си

Детето е малко и не можем да очакваме да умее всичко, но можем да го научим на основни неща – да се мие, да ходи до тоалетната и да се храни правилно.

  1. Значението на времето

Създайте му обичаен режим. Този режим следва да включва време за спане, време за хранене и свободно време. Когато детето се научи да извършва тези неща в определени часове, то няма да има затруднения да свикне с режима в предучилищната група.

  1. Организираност

Започнете с основните организационни умения, като научите детето си, че така животът му ще бъде по-лесен. Карайте го да си подрежда играчките, да прибира дрехите си, а не да ги разпилява по столовете, а също кога и колко често да се мие.

  1. Научете го на вежливост

Думи като „моля”, „извинете” или „благодаря“ трябва да бъдат ясни за него. Кажете на детето си, че е важно да използва тези думи в определени ситуации. Научете го да поздравява познатите и да проявява уважение към възрастните хора.

  1. Значението на споделянето

Научете детето си да споделя с вас преживените ситуации, за да сте наясно с неговите чувства и мисли. Освен това трябва да общува и с приятелите си, а не да стои настрани от тях.

 

Култура на поведението – възпитание на масата за хранене – част 10

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар