Ето перфектната рецепта за топло млечно питие за сън!

Тази вкусна комбинация от топло мляко и мед, поръсени с индийско орехче е вашия билет за идеален сън.

Защо топло мляко?

topla napitka mliakoИдеята, че топлото мляко помага да заспите не идва от нищото, а просто е доказана през вековете и наистина работи. Направени са много убедителни изследвания, че пиенето на топло мляко повдига нивата на триптофана. Как става това? Самото мляко няма такива вълшебни способности, но то повишава вътрешната ви телесна температура, при което ви се приспива. Добавете и най-мощния ефект при всяко лечение – плацебо и ще получите перфектното приспивателно.

Защо мед?

L-триптофанът е есенциална аминокиселина от жизненоважно значение за нашата почивка. Той е предшественик на серотонина, който може да се превърне в мелатонин, а мелатонинън е този, който регулира нашите цикли за спане. Медът създава скок на инсулина, който задвижва триптофана през кръвно-мозъчната бариера. След това се превръща в серотонин, който от своя страна подтиква епифизната ни жлеза да отделя мелатонин. По този начин се заспива по-лесно през нощта.

Защо индийско орехче?

Индийско орехче е доста мощен транквилант, който взет в по-големи количества може да ви накара да халюцинирате и да ви стане лошо. Когато се взема в малки дози, той е много добър естествен помощник за съня. Започва се с малко на върха на чаена лъжичка и се достига до максимално количество една четвърт чаена лъжичка.

Съставки

Чаша мляко (200 мл)
1 супена лъжица мед
-1/8 до 1/4 чаена лъжичка смляно индийско орехче

Инструкции

Загрейте млякото и добавете меда. Поръсете напитката със смляното индийско орехче, разбъркайте и пийте половин час преди лягане.

 

9 храни, които ще ви отърват от безсънието!

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар