Изкусителна рокля за св. Валентин – как да я изберете според фигурата

Празникът на любовта и виното разгорещява страстите и направо си „плаче” за секси рокля. Доста дами обаче предпочитат да облекат сет от няколко части – панталон, блуза, сако, защото смятат, че роклята по- лесно разкрива „минусите“ във фигурата им. Ето нашите съвети как да ги заличите и да привлечете възхитените мъжки погледи.

При по-пищни форми
Помислете първо за плюсовете – можете да изтъкнете апетитното си деколте, но деликатно, като изберете рокля с дълбоко V-образно деколте и класическа кройка без провокиращи детайли. Подходящ вариант е тип „прегърни ме в горната част, с пов­дигната талия, дори акцентирана с пояс. Така ще прикриете по-голямата обиколка на талията и по-широкия си ханш.

Добре стоят ръкави тип кимоно или тричетвърти, а ако все пак сте избрали модел без ръкави, „облечете“раменете и ръцете до лакътя с красив шал. Дължи­ната на роклята нека да е точно под ко­ляното, за да го скрива, но ако глезените ви са тънки – подчертайте ги с красиви обувки с нежни каишки около тях.

Материята също е от значение – заб­равете прилепващите тъкани като трико, изберете по-тежко падащи и гъвкави. Не носете едри принтове и хоризонтални райета.

При по-нисък ръст
Оптически ще удължите фигурата си, ако моделът е по-прибран и прав, а не пристегнат в талията и с бухнала долна част тип бале­рина или камбана, или пък с раз­кошни буфан ръкави и гарнитури по декол­тето. Силуетът трябва да е класически елегантен, за което помага и дължината около коляното – не правете грешката да сложите макси рокля, като си мислите, че така изглеждате по-висока. Ако държите да покажете красивите си крака, нека да не е с умопомрачително мини – изберете асиметрична дължина, която разкрива част от коленете и загатва бедрата. Обувките с високи токчета ще ви помог­нат да се „издигнете“, но все пак не прека­лявайте – 6-8 см са достатъчни за вашия ръст, за да спазите пропорциите.

При по-широки рамене
Позволете си да се заиграете с цветовете и принтовете, за да отвлечете вниманието от горната част на тялото си. Елегантна черна рокля с американска ръкавна извив­ка и малък цветен акцент на деколтето (например флорален мотив), повторен с по-голям размах в долната част, ведна­га „стеснява“ раменете ви на гребкиня и отмества погледа на друго място. За още по-сигурно прибавете черен мини жакет до под бюста, за да подчертаете талията, стегнатия ханш и стройните си бедра. Можете да използвате по-пищни аксесо­ари, само ако са колан, гривни, пръстени, но не и огърлици, брошки, шалове.

Съвет: Високите токчета определено са подходящи за празника на Св. Валентин – независимо с каква фигура сте, ще ви накарат да вървите изправена и така ще изглеждате още по-стройна.

 

 

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар